AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla a publicat un teaser cu o compactă și o utilitară de mici dimensiuni. Acestea vor debuta până în 2025

Americanii de la Tesla au publicat un teaser cu două noi modele electrice, pe care ar urma să le lanseze în următorii doi ani. Este vorba despre un model de clasă compactă, care va fi mai mic comparativ cu Model 3, și o utilitară de dimensiuni mici.

Cele două vehicule cu emisii zero au fost prezentate acoperite fiind cu niște prelate în cadrul prezentării „Tesla Master Plan 3”, care a avut loc în mediul online.

Tesla a dezvăluit și bateriile pentru toate modelele sale

Tesla

Prezentarea acestui plan le-a oferit fanilor mărcii americane și mici indicii referitoare la mult-așteptatul automobil electric compact, despre care AUTOpro a scris deja. Acesta va fi dedicat clienților europeni, se va numi cel mai probabil Model 2 (sau Model Q, conform altor informații) și va costa între 20.000 și 25.000 de euro, potrivit spuselor CEO-ului mărcii, Elon Musk.

În plus, reprezentanții Tesla au dezvăluit cu același prilej că pregătesc și un model utilitar de mici dimensiuni. Nici despre acesta nu am aflat nimic, însă anumite referințe ale prezentării de ieri sugerează că acesta ar putea avea legătură cu robotaxi-ul pe care Elon Musk l-a anunțat anul trecut.

În documentul publicat pe site-ul oficial, cele două vehicule au fost plasate lângă modelul Cybertruck, ceea ce sugerează că acestea ar urma să fie dezvăluite în viitorul foarte apropiat. Asta deoarece controversata camionetă electrică urmează să intre în producția de serie mai târziu în acest an.

Dincolo de acest teaser, reprezentanții Tesla au mai prezentat și un tabel cu estimările de capacitate ale bateriei pentru fiecare model pe care îl vor produce, inclusiv pentru cele două despre care am vorbit anterior.

Astfel, americanii recomandă o baterie LFP de 53 kWh pentru modelul electric compact și una de 100 kWh pentru duba comercială. De aceeași capacitate va beneficia și Tesla Cybertruck.

Interesant este faptul că producătorul de peste Ocean nu a oferit nici un detaliu nici despre viitorul Tesla Roadster. Singura informație furnizată este cea legată de debutul modelului sport, care ar putea fi amânat din nou pentru a da prioritate altor modele.

Sursa: EVMagz.com

Articole similare

Elon Musk a confirmat că Tesla Semi a intrat în producția de serie. Primele 100 de exemplare vor ajunge la PepsiCo

Mihai Morcovescu

Mazda MX-5 Miata: noua generație va fi lansată în 2026 și va fi electrificată

Mihai Morcovescu

România este la coada clasamentului în ceea ce privește interesul pentru EV-uri

Filip Sîrbu