AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

Tesla va produce anual patru milioane de mașini accesibile până în 2030. Noul Model 2 va sosi până în 2025

Tesla

Americanii de la Tesla și-au fixat un obiectiv foarte îndrăzneț, și anume să producă în fiecare an, până în 2030, patru milioane de mașini electrice accesibile. Aceste cifre sunt în concordanță cu estimările pe care producătorul de vehicule cu emisii zero de peste Ocean le-a făcut în trecut.

Potrivit unor informații oferite de unul dintre furnizorii apropiați ai Tesla, se pare că producția va avea loc în mai multe unități, inclusiv la cele din Germania, China și Mexic. În același timp, compania cu sediul în Austin (Texas) intenționează să construiască în viitor un model compact complet nou, care va costa cel mult 25.000 de dolari

Tesla Model 2 va fi lansat până în 2025

Tesla

În urmă cu trei ani au apărut primele informații potrivit cărora compania condusă de Elon Musk dorește să introducă în gamă un nou model, și anume un hatchback de clasă compactă entry-level complet autonom.

Acesta ar urma să fie destinat clienților din Europa și va reprezenta o concurență serioasă pentru Volkswagen ID.3. Deocamdată, nu se știe exact când va fi prezentat noul model, însă acesta ar putea să-și facă debutul în 2024 sau cel mai târziu în 2025.

Viitorul automobil Tesla ar urma să se numească Model 2, iar americanii spun că acesta va avea un preț cuprins între 20.000 și 25.000 de euro.

Știm deja că, deși va fi dezvoltat în China, viitorul Tesla Model 2 va fi un model global. În cazul pieței europene, acesta ar urma să fie produs în Germania, la Gigafactory din Berlin.

În luna martie a acestui an, Elon Musk spunea că există toate premisele pentru realizarea unui astfel de automobil. CEO-ul Tesla și-a susținut afirmația spunând că „viitorul model ar fi aproximativ la jumătate din costul de producție al lui Model 3”.

Planurile celor de la Tesla nu se rezumă doar la acest automobil accesibil. Astfel, producătorul american dorește să ajungă să producă în fiecare an 20 de milioane de mașini până la sfârșitul deceniului. Practic, își va mări capacitatea de producție de zece ori comparativ cu nivelul de acum, de aproximativ două milioane de vehicule.

Acest lucru va fi posibil deoarece producția va fi asigurată de mai multe unități, inclusiv de cele din Germania, China și din Mexic, ultima urmând să fie inaugurată în 2024.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Noile uleiuri de transmisie Castrol TRANSMAX

Gabi Gogiu

Lynk&Co inovează pentru europeni. Va organiza teste auto virtuale cu noul 01

Florin Amariei

Mercedes-Benz recheamă la service 135.000 de autoturisme

Robert Stan