AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla a fixat startul producției camionetei Cybertruck pentru finalul anului 2023

Tesla

Producătorul american de vehicule electrice Tesla va demara producția de serie a camionetei electrice Cybertruck la sfârșitul anului 2023. Debutul producției în masă a modelului cu emisii zero a fost amânat în repetate rânduri din cauza crizei globale de componente.

Potrivit celor mai noi informații care circulă în industria auto, citate de Reuters, producția lui Tesla Cybertruck trebuia să înceapă în urmă cu doi ani.

Dar, din cauza pandemiei de Covid-19, care a declanșat criza mondială de semiconductori, producția controversatului model al mărcii deținută de Elon Musk a fost amânată de atunci în trei rânduri.

Tesla Cybertruck va fi produsă la noua fabrica din Austin

Tesla

Dacă este să ne luăm după informațiile publicate de agenția de presă Reuters, care citează două persoane apropiate Tesla, producția noului model va începe abia la sfârșitul lui 2023, cu doi ani întârziere față de data inițială.

Reprezentanții companiei anunțaseră luna trecută că gigantul american pregătește noua uzină din Austin (Texas) unde plănuiește să construiască noul Cybertruck,

Înainte de debutul producției, Tesla are în plan să fabrice camioneta cu emisii zero într-o serie redusă de câteva exemplare începând de la jumătatea anului viitor.

Sursa citată subliniază că o creștere treptată a producției în a doua jumătate a anului viitor ar însemna că Tesla nu va înregistra venituri până la începutul lui 2024. Pentru cei aproximativ 1,6 milioane de clienți din lume care au făcut rezervări ar însemna și o așteptare de cel puțin încă un an înainte de începerea livrărilor.

Până în prezent, Cybertruck a primit peste 1,6 milioane de comenzi din toată lumea. Este de așteptat ca primele exemplare să fie livrate în 2024.

În mai 2022, americanii au suspendat pre-comenzile pentru Cybertruck în afara Americii de Nord , Musk argumentând că compania a avut mai multe comenzi „decât am putea îndeplini timp de trei ani după începerea producției”.

CEO-ul Tesla a spus la începutul acestui an că versiunea de producție va avea prețuri și specificații diferite față de cele anunțate inițial în 2019. La momentul respectiv, Tesla anunțase că Cybertruck va avea un preț de bază puțin sub 40.000 de dolari.

Sursa: Reuters via InsideEVs

Articole similare

Maserati a lansat noul Levante Hibrid

Florin Amariei

Prezentarea în premieră a celui mai nou model Jaguar, E-PACE

Filip Sîrbu

Hyundai Ioniq 5 Disney100 Platinum, un concept care anunță un model de serie limitat mai târziu în 2023

Mihai Morcovescu