AUTOpro
Generale Stiri

12.3% din mașinile second-hand verificate de InspectorAuto au fost daună totală

Siteul InspectorAuto.ro, specializat în verificarea mașinilor second-hand, a publicat o statistică îngrijorătoare: 12.3% din automobilele verificate au fost declarate daună totală, iar 66% au avut cel puțin o daună.

Piața de automobile second-hand a crescut semnificativ în România, iar clienții se confruntă cu multe oferte înșelătoare. Foarte multe din automobilele aflate la vânzare pe piața second-hand au fost reparate deși fuseseseră anterior declarate daună totală.

Mai exact, 12.3% dintre mașinile verificate de InspectorAuto în 2018 la cererea clienților au avut o daună serioasă care ar fi trebuit să le țină departe de drumurile publice, însă au fost reparate și readuse în circulație.

În urma analizei efectuate mai reiese că 66% din mașinile verificate pe inspectorauto.ro pentru daune, în decursul anului trecut, au avut cel puțin o daună. Comparativ cu un an înainte, în 2018 procentul a crescut cu 6%.

Valoarea totală de reparație a daunelor a fost de 10.8 milioane lei (2.3 milioane euro), valoarea medie totală per mașină a fost de 15.070 lei (3.200 euro). Au fost descoperite în medie 3.7 daune per mașină, valoarea medie a unei daune fiind de 4.072 lei (880 euro).

Automobilul cu cele mai multe daune înregistrate în statistica InspectorAuto a fost un BMW X6 cu 13 daune înregistrate. Alte exemple identificate de Inspector Auto sunt: automobil Nissan înregistrat cu o daună de 12.300 euro, Hyundai Santa Fe cu daune însumate de 15.000 euro sau un Audi A6 cu daune însumate de 26.000 euro.

InspectorAuto.ro este un site specializat în identificarea problemelor pentru automobilele second-hand. InspectorAuto oferă istoricul de kilometri și daune al unei mașini second-hand pe baza seriei de șasiu și are o baza de date de peste 6 milioane de înregistrări; în acest fel cumpărătorul poate ști concret dacă este pe cale să cumpere o mașină cu kilometri dați înapoi, una care a avut doar avarii minore sau una care a fost daună totală.

Articole similare

Noua generație Audi A4 din 2023 va păstra motorizările diesel și benzină

Florin Amariei

Un ceas unic pentru un automobil legendar

CES 2023: Peugeot a dezvăluit conceptul electric Inception, care anunță noul limbaj de design al mărcii

Mihai Morcovescu

Leave a Comment