AUTOpro
Generale Concept car Green car Stiri

Hyundai Ioniq 5 Disney100 Platinum, un concept care anunță un model de serie limitat mai târziu în 2023

Producătorul sud-coreean de automobile Hyundai a prezentat în cadrul Salonului Auto de la New York cea mai nouă creație a sa în materie de concept-car-uri. Este vorba despre un prototip special, bazat pe modelul electric Ioniq 5, care se numește Disney100 Platinum.

După cum sugerează și numele, noul concept al asiaticilor a fost creat în colaborare cu Disney și marchează împlinirea a 100 de ani de existență a celebrelor studiouri de film. Vehiculul va fi transformat într-un model de serie ce va fi produs într-o serie limitată.

Hyundai Ioniq 5 Disney100 Platinum a fost inspirat de Mickey Mouse

Hyundai

Pentru prima dată în istorie, Disney și-a deschis departamentul „Imagineering” pentru un producător de automobile pentru a crea un concept cu totul special.

Acesta are la bază modelul Hyundai Ioniq 5. Comparativ cu versiunea de serie a electricului coreenilor, prototipul Disney100 Premium prezintă o serie de elemente de design unice, care amintesc de unele dintre cele mai cunoscute personaje de desene animate.

Astfel, mașina este finisată într-o nuanță specială, denumită Gravity Gold Matte, și a primit un set de jante cu trei spițe al căror design a avut ca sursă de inspirație urechile celebrului personaj Mickey Mouse. Nu lipsesc emblemele cu inscripția Disney100, pe care le regăsim atât la exterior, cât și la interior.

O altă noutate pentru acest concept Hyundai o reprezintă farurile, care folosesc un ecran special montat frontal. Acestea sunt animate și folosesc tehnologia creativă de iluminare a celor de la Hyundai. Aceeași tehnologie există și la nivelul stopurilor, a căror animație reproduc artificii din universul Disney.

În habitaclu regăsim, cum spuneam, inscripții „Disney100” pe tetierele scaunelor din față și pe covoare. În clipa în care mașina este pornită aceasta redă câteva dintre cele mai cunoscute melodii Disney.

Tot aici există ecrane cu tematică Disney, o trapă cu animație digitală a sclipiciului magic din universul Disney, precum și iluminare ambientală. Șoferul are posibilitatea să schimbe jocul de lumini din sistemul multimedia.

Cei de la Hyundai spun că Disney100 Concept Premium face parte dintr-o campanie de marketing la 360 de grade în care vor fi prezentate și alte modele Hyundai, precum Tuscon. Acestea vor fi incluse în reclamele Disney pe tot parcursul anului curent.

Deși conceptul va fi transformat într-un model de serie ce va fi produs în ediție limitată. Aceasta este planificată mai târziu în acest an. Detaliile referitoare la viitorul automobil nu au fost dezvăluite.

Sursa: Hyundai via CarBuzz

Articole similare

Toyota RAV4 a fost cel mai bine vândut model în lume în 2022

Mihai Morcovescu

Motoare cu consum de ulei

Noi premianți în competiția „Cel mai 4 x 4” ediția 2016

administrator_autopromag