AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla, lider în topul mărcilor cu cele mai multe rechemări în service în ultimii 10 ani

Tesla

Potrivit unui studiu realizat de compania americană iSeeCars, Tesla se află pe primul loc în clasamentul mărcilor cu cele mai multe modele rechemate în service în ultimul deceniu.

De altfel, producătorul de vehicule electrice de peste Ocean figurează cu patru modele între primele cinci locuri ale acestui top. Cel mai rechemat automobil în intervalul analizat a fost Model Y. Între vehiculele din gama Tesla s-a „strecurat” Porsche Panamera, pe locul secund.

Modelele Tesla sunt rechemate în medie de patru ori de-a lungul duratei lor de viață

Tesla

Rechemările în service sunt practic inevitabile. Însă, dacă un producător lansează mai multe campanii de rechemare, atunci apar semne de întrebare referitoare la calitatea produselor sale.

În ultimul deceniu, Tesla și-a câștigat un renume pe piața vehiculelor electrice, fiind lider incontestabil la nivel mondial. Cu toate acestea, a fost constructorul ale cărui mașini au fost cel mai des rechemate în service din cauza diferitelor probleme tehnice.

Astfel de probleme de calitate sau de ordin electronic au dus la multe campanii de rechemare. În aceste condiții, Tesla nu conduce doar în topul vânzărilor, ci și în cel al mărcilor cu cele mai multe modele rechemate în service. Aceasta este concluzia la care a ajuns compania americană iSeeCars, specializată în vânzarea de mașini second-hand.

Studiul a fost realizat pe baza datelor referitoare la campaniile de rechemare care au avut loc în intervalul 2014-2023. Topul include primele 25 cele mai rechemate modele în perioada analizată. Studiul iSeeCars mai ia în calcul și rechemările care nu includ reparații efectuate prin actualizări de tip „over-the-air”.

Datele publicate de iSeeCars arată că modelele Tesla sunt rechemate în medie de patru ori de-a lungul duratei lor de viață. În cazul de față, durata de viață a unei mașini este de 30 de ani.

Concret, raportul relevă că Tesla Model Y a fost cel mai rechemat automobil în service, cu 62,4 de rechemări. Modelul american este urmat de Porsche Panamera, cu 61,8 rechemări. Următoarele trei poziții sunt ocupate de restul gamei Tesla, după cum urmează: Model 3 (56,8 rechemări), Model X (27,3) și Model S (26,4).

Sursa: iSeeCars

Articole similare

Dacia oprește producția la uzina din Mioveni

Dan Damian

Piața auto chineză, în creștere pentru a doua lună consecutiv

Robert Stan

VinFast, primul producător care renunță de anul acesta la motoarele termice

Florin Amariei