AUTOpro
Stiri Green car

Peste 400.000 de vehicule au fost vizate de rechemări Tesla în luna noiembrie 2022

Un mare avantaj al vehiculelor Tesla este că toate sunt echipate cu sisteme complexe de conectivitate, iar acestea permit producătorului să intervină de la distanță asupra anumitor parametri, fără ca mașinile să mai ajungă în unitățile de service. Așadar, atunci când vine vorba despre rechemări Tesla, majoritatea pot fi adresate prin actualizări software de tip OTA.

Rechemari Tesla Software Update

Așa se face că în 2022, până la această dată, au fost create nu mai puțin de 19 campanii de rechemări Tesla doar în Statele Unite ale Americii, ce au vizat un număr total de nu mai puțin de 3,7 milioane de vehicule.

Dacă vorbim despre luna noiembrie a anului în curs, numărul de rechemări Tesla din SUA a ajuns la 3 campanii, care au avut în vedere eventuale probleme pentru asistarea electrică a direcției, o posibilă declanșare a airbagului pasagerului față fără ca această acțiune să fie necesară, precum și deficiențe ale sistemului de lumini din spate.

Primele rechemări Tesla din SUA ale lunii noiembrie 2022 au fost anunțate pe data de 8, pentru că unele unități Model S și Model X, cu ani de fabricație între 2017 – 2021, puteau genera o pierdere de putere a asistării electrice a direcției. Astfel, în peste 40.000 de mașini șoferii ar fi putut experimenta rotiri ale volanului mai greu de efectuat, servodirecția pierzând din putere după ce mașinile respective ar fi parcurs porțiuni de drum neasfaltate sau dacă lovesc o groapă.

La zece zile distanță, mai exact pe 18 noiembrie, un nou anunț pentru rechemări Tesla era distribuit. Aproape 30.000 de Tesla Model X din SUA ar fi putut declanșa incorect airbagul frontal al pasagerului din dreapta, în condiții determinate defectuos de senzorii mașinii.

Tesla Model 3 AWD

Cu numai trei zile mai târziu, apare o nouă campanie de rechemări Tesla, de data aceasta fiind în vizor mai bine de 321.000 de unități. Oricare dintre acestea ar putea rămâne fără iluminare pentru blocurile optice posterioare.

Din fericire, niciuna dintre aceste probleme nu a generat accidente sau probleme majore în trafic și toate au putut fi remediate printr-un simplu update OTA – Over The Air. Așadar, proprietarii Tesla trebuie doar să accepte această actualizare software atunci când mașina afișează mesajul și totul va fi rezolvat în decurs de câteva minute fără niciun efort din partea utilizatorului.

Sursa: NBCnews.com

Articole similare

Oficial: Opel devine marca a grupului PSA

administrator_autopromag

Mașinile electrice își vor tripla cota de piață în Europa

Renault Captur facelift: primele detalii și imagini oficiale

Mihai Morcovescu