AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul Hyundai Ioniq 5 N va debuta în iulie, în cadrul Goodwood Festival of Speed

Coreenii de la Hyundai au confirmat oficial că noul hot-hatch electric Ioniq 5 N va fi dezvăluit în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood. Versiunea de performanță a modelului cu emisii zero își va face apariția în cadrul evenimentului organizat în perioada 13-16 iulie.

Deocamdată nu este clar dacă debutul planificat peste trei luni, în Marea Britanie, va fi precedat și de o prezentare în mediul online.

Noul Hyundai Ioniq 5 N va oferi peste 600 CP

Hyundai

Anunțul a fost făcut de directorul general al Hyundai Marea Britanie, Ashley Andrew, într-o declarație pentru publicația britanică Autocar.

Primul hot-hatch electric al mărcii asiatice va primi un sistem de propulsie alcătuit din două motoare electrice. Modelul de performanță va avea, deci, tracțiune integrală. Cele două unități vor produce împreună în jur de 600 CP. Astfel, noul Ioniq 5 N va fi mai puternic decât KIA EV6 GT, care oferă „doar” 576 CP și 740 Nm.

De asemenea, noul Ioniq 5 N va primi și un dispozitiv denumit Virtual Grin Shift (VGN). Acesta va imita transmisia cu dublu ambreiaj de pe modelul i30 N cu motor termic. Sistemul va putea să schimbe „artificial” treptele de viteză.

În același timp, mult-așteptatul hot-hatch va dispune și de dispozitivul N Sound Plus, care va reda în habitaclu sunetul unui motor cu ardere internă. Pentru amatorii de senzații tari, noua sportivă va oferi și modul „Drift” pentru derapaje controlate.

Hyundai Ioniq 5 N va fi disponibil și cu alte echipamente specifice. Între acestea, o suspensie mai rigidă, jante de 21 de inch și anvelope Pirelli, diferențial cu blocare limitată acționat electric, o caroserie mai rigidă și un ștergător pentru lunetă.

Noul Ioniq 5 N va fi dezvăluit oficial în luna iulie, în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood.

Sursa: Hyundai via Autocar

Articole similare

Shell se concentrează pe hidrogen și pe tranzacționarea de energie

Gabi Gogiu

Fisker Ronin, decapotabila cu emisii zero și autonomie de peste 900 km, debutează pe 3 august

Mihai Morcovescu

Volvo aniversează 10 ani de la achiziția de către gigantul chinez Geely

Dan Damian