AUTOpro
Generale Plug-in Hybrid Stiri

Sedanul de lux DS 9 primește actualizări: nou sistem multimedia și echipare de top Opera

Constructorul francez de automobile DS Automobiles anunță o serie de îmbunătățiri pentru sedanul de lux DS 9. Limuzina franceză primește un nou sistem multimedia, un nou instrumentar de bord și un nivel de echipare de top Opera.

Versiunea actualizată a lui DS 9 va fi comercializată începând cu această lună.

DS 9 oferă tehnologie pentru condus semi-autonom de nivel 2

DS 9

DS Automobiles a lansat sedanul DS 9 în 2020. Acum, la trei ani distanță, francezii anunță o serie de actualizări menite să facă din acest model unul mai atractiv pentru clienți.

Astfel, DS 9 primește un nou sistem multimedia, denumit DS Iris. Acesta oferă standard ecran de 12 inch și vine cu o interfață nouă, personalizabilă, cameră video cu vedere la 360 de grade și tehnologia Connected Navigation. Prin noul sistem de infotainment pot fi accesate diferite funcții și informații (climatizare, navigație, sistem audio, etc.).

Aceasta din urmă monitorizează condițiile din trafic și calculează în timp real cea mai bună rută. De asemenea, serviciile Android Auto și Apple CarPlay sunt standard.

În același timp, clienții vor putea opta acum pentru o nouă echipare de top, denumită Opera. Aceasta include suspensie DS Active Scan, pachet Extended Safety, sistem de monitorizare Driver Attention, Night Vision, sistem audio Focal Electra și pachet Lounge pentru pasagerii din spate.

Lista cu sisteme de asistență este în continuare bogată, iar acum regăsim și tehnologia DS Drive Assist, care permite un condus semi-autonom de nivel 2.

Sunt disponibile două motorizări hibride plug-in

La interior regăsim o tapițerie din piele Nappa, scaune cu logo-ul DS țesut în relief pe tetiere. În plus, consola centrală și planșa de bord sunt îmbrăcate în piele, iar plafonul este din piele Alcantara în nuanța Pebble Grey. De asemenea, pentru personalizarea habitaclului sunt oferite și alte două culori: Ruby Red și Art Basalt Black.

DS 9 actualizat va putea fi comandat și într-o versiune Esprit de Voyage. Acesta oferă tapițerie din piele Nappa în nuanța Pearl Grey și volan îmbrăcat în același material. Gama de culori pentru exterior include nuanțele Midnight Blue, Crystal Pearl, Platinum Grey și Perla Black.

Din punct de vedere al motorizării, sedanul de lux DS 9 primește două sisteme hibride plug-in hybrid: E-Tense 250 și E-Tense 4×4 360. Prima dintre acestea oferă 250 CP, o baterie de 15,6 kWh și o autonomie electrică de 75 de kilometri. Cealaltă variantă produce 360 CP, folosește același acumulator și se laudă cu o autonomie pur electrică de 62 de kilometri.

Sursa: DS Automobiles

Articole similare

Tesla anunță o serie de actualizări pentru Model S și Model X. Ce opțiune costă 3.000 de dolari? (cu video)

Mihai Morcovescu

Amendă de 535 milioane de euro pentru Porsche SE ca urmare a scandalului emisiilor

Robert Stan

Test drive Volvo C40 Recharge – Rebelul nordic

Filip Sîrbu