AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Stiri

Finalistele ramase in cursa pentru premiul AUTOBEST 2021

Juriul singurului eveniment auto de anvergura din 2020 a decis finalistele ramase in cursa pentru premiul AUTOBEST 2021. Mai mult, au fost acordate noi premii si distinctii importante.

Cu ocazia intrunirii in Austria, juriul AUTOBEST a decis finalistele ramase in cursa pentru premiul AUTOBEST 2021. Asadar, noul Citroen C4, Honda Jazz, Peugeot 2008, Seat Leon, Skoda Octavia si Toyota Yaris sunt masinile care vor continua sa fie analizate.

“Luand in considerare conditiile impuse de pandemie, organizarea etapei finale de testare AUTOBEST poate fi considerata un adevarat miracol! A fost singurul eveniment media cu specific auto organizat in aceste momente dificile. Vreau sa le multumesc personal tuturor membrilor juriului care au facut tot posibilul pentru a participa la aceasta etapa si, totodata, constructorilor implicati in Finala care au depus eforturi considerabile pentru a fi reprezentati corespunzator. Am avut parte de o colaborare excelenta cu organizatia OEAMTC Fahrtechnik care a gandit cele mai exhaustive metode obiective de testare pentru finaliste. Finalmente, echipa organizatoare merita aplauze, incepand cu vicepresedintele juriului AUTOBEST, dr. Gerhard Kuntschik. Noi deja ne-am obisnuit la AUTOBEST cu ceea ce inseamna “misiune imposibila”, asadar cu experienta pe care o avem impreuna am reusit ca editia testarii finale sa fie una desfasurata in parametri normali, chiar daca am avut parte de conditii speciale. Aprecierile pentru efortul depus de noi au fost oferite atat de consumatori, cat si de investitori. Ne bucuram de acest feedback si vom continua sa ramanem implicati in oferirea celor mai bune rezultate pentru toate partile implicate”, a spus Dan Vardie, fondator si presedinte al organizatiei AUTOBEST.

Traditia pe care AUTOBEST a pionierat-o in Europa acum mai bine de doua decenii continua si in 2020 cu teste extinse pentru nu mai putin de 18 masini! Printre acestea se numara si doua premiere mondiale: Citroen e-C4 si Seat Leon PHEV. Juriul AUTOBEST au fost primii jurnalisti care au condus aceste noi aparitii.

Acum juriul are o misiune grea. Cei 31 de membri din 31 de tari vor trebui sa isi centralizeze observatiile finale si sa isi anunte votul. Rezultatele vor fi prezentate la mijloc de decembrie.

Premii suplimentare AUTOBEST. “A STAR IS BORN 2020”, “CompanyBEST 2020″, DESIGNBEST 2020″ si SMARTBEST 2020”

Cu ocazia acestei intruniri pentru etapa finala de testare, juriul AUTOBEST a votat acordarea premiului “A STAR IS BORN 2020” pentru Citroen Ami. Aceasta distinctie unica recunoaste eforturile depuse pentru furnizarea de solutii de mobilitate revolutionare care ofera perspective noi pentru mobilitatea noastra urbana aglomerata. Acest automobil cu doua locuri a fost gandit pentru miscarile rutiere din orase si este disponibil celor interesati la un pret competitiv si cu scheme de inchiriere avantajoase. Includerea telefonului mobil ca piesa centrala in utilizarea masinii o face atragatoare pentru clientii tineri din mai multe tari. Totodata, ii introduce pe acestia in lumea transportului fara emisii. Citroen Ami, conform experientelor juriului AUTOBEST, ar putea fi solutia ideala pentru transport individual in orasele europene ale viitorului apropiat. Avantajele precum parcarea facila si incarcarea rapida fac aceasta masina o varianta atragatoare pentru anii care urmeaza. Simultan, Ami ar putea marca o schimbare dramatica pentru Citroen care, totusi, respecta viziunea initiala impusa de Andre Citroen.

Skoda a primit distinctia COMPANYBEST 2020. Astfel sunt recunoscute eforturile pe care compania le-a depus de-a lungul anilor in directia dezvoltarii de produse atractive care i-au oferit un market share din ce in ce mai mare. Avansul tehnologic, designul atractiv, digitalizarea, investitiile concrete in electrificare si atitudinea bazata pe satisfactia fiecarui client in parte au ajutat Skoda sa devina un brand mai puternic, asadar merita pe deplin prestigiosul premiu “COMPANYBEST”.

Frank Stephenson, cunoscut in toata lumea pentru viziunea sa avangardista aplicata in cazul BMW X5, Maserati MC12, Ferrari FXX, Ford Escort RS Cosworth, McLaren MP4-12C, MINI Cooper si Fiat 500, i-au adus acestuia premiul DESIGNBEST 2020 care pune cei mai buni designeri auto in prim-plan. Frank Stephenson ramane activ in lumea designului auto prin propria companie si chiar isi extinde activitatea dincolo de masini.

SMARTBEST 2020 a fost acordat celor de la Jaguar Land Rover pentru sistemul de infotainment Pivi Pro care urmeaza a fi instalat rand pe rand in toate modelele concernului.

SAFETYBEST 2020 este primit de Toyota pentru airbagul central din noul Yaris, iar Torger Christian ‘Toto’ Wolff primeste distinctia SPORTBEST 2020 pentru modul in care a condus Mercedes-Beenz inspre victorii consecutive in F1.

Finalmente, castigatorii premiilor MANBEST, ECOBEST si TECHNOBEST vor fi anuntati in curand.

AUTOBEST a aparut in anul 2001 ca raspuns la nevoia de autorizare a celor mai bune masini pe care le pot cumpara clientii europeni. Aceasta recunoastere este acordata in urma unor teste extensive de-a lungul carora sunt luate in calcul o sumedenie de criterii.

Articole similare

Numele Niva reintră în posesia AvtoVAZ. Rușii vor produce un nou vehicul pe platforma Duster

administrator_autopromag

Japonezii de la Mitsubishi au prezentat noul SUV compact Xforce (cu video)

Mihai Morcovescu

Renault Clio facelift vine cu design nou și tehnologii de ultimă oră. Debutul european, fixat pentru 2024 (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment