AUTOpro
Green car Stiri

Dupa Hyundai, GM incepe rechemarile pentru aproape 69.000 de modele Bolt

rechemari bolt incendiu

General Motors (GM) anunta ca incepe rechemarile pentru aproape 69.000 de modele Chevrolet Bolt, dupa ce Hyundai a emis un astfel de anunt pentru ale sale Kona. Au fost raportate deja cateva cazuri de incendiu spontan, asadar masurile de siguranta se iau pentru toate variantele susceptibile la acest defect.

Dupa ce au fost raportate cinci cazuri de incendiu spontan si alte doua care au dus la producerea de rani minore ocupantilor, General Motors incepe o campanie de rechemare gratuita prin care sa rezolve problema modelelor complet electrice Chevrolet Bolt. Masinile care sunt incluse pe aceasta lista u fost produse intre anii 2017-2019 si folosesc baterii de inalta tensiune produse de LG Chem in Coreea de Sud.

Raspunsul GM a fost data dupa ce NHTSA a inceput acum o luna o investigatie cu privire la problemele pe care le-ar putea avea modelul electric Bolt la capitolul incendiere spontana. Institutia americana fusese anuntata de trei astfel de cazuri, cand au fost inregistrate incendii pentru aceste modele.

General Motors a oferit detalii despre riscul pe care-l presupun aceste masini electrice si a aratat ca incendiul spontan poate aparea atunci cand masinile sunt incarcate complet sau aproape complet. Solutia pe care o au acum la indemana este sa limiteze cu ajutorul software-ului incarcarea pana la 90%, astfel incat sa aiba suficient timp la dispozitie pentru a oferi o solutie clara si concisa. GM a mai aratat ca acest lucru este necesar pentru a evita alte probleme eventuale mai grave pentru aceste autovehicule.

“Lucram cu atentie si rapiditate sa gasim solutia finala care sa remedieze complet aceasta problema pentru toate masinile afectate”, a spus Jesse Ortega, inginer-sef adjunct pentru Chevrolet Bolt EV. Conform acestuia, masura care va pune capat acestei chestiuni va fi, cel mai probabil, pusa in practica de-abia din ianuarie 2021. Pana atunci, singura solutie este actualizarea software-ului.

2020 Chevrolet Bolt EV

LG Chem a precizat intr-o declaratie adresata presei auto americane ca sunt alaturi de eforturile GM si “coopereaza cu compania”. “Vom incepe o investigatie transparenta care sa identifice cu precizie cauza incendiilor”, a mai aratat LG Chem.

LG Chem face parte din LG Group, al doilea cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, care este activ in special in domeniul aparatelor electronice, telecomunicatii, in sectorul bancar si cel al asigurarilor, fiind divizat in LG Electronics, LG Display, LG Telecom si LG Chem, operand in peste 80 de tari.

Nu le parcati in garaj!

NHTSA le recomanda, totusi, proprietarilor de masini electrice Bolt sa “le parcheze afara si departe de propriile case pana cand masinile vor fi reparate”.

Rechemarea pornita de GM este valabila pentru 50.932 de modele Chevrolet Bolt.

Incidente in care s-a constatat inhalarea de fum au fost raportate pentru prima data in luna martie 2019 in localitatea Belmon, Massachusetts. Un Bolt a luat foc in fata garajului unui proprietar si fumul dens a patruns in casa. Au fost necesare trei ore pentru stingerea incendiului, conform informatiilor oferite de cei afectati. Mai mult, au trebuit sa contracteze si servicii profesioniste de curatenie pentru indepartarea urmelor.

Dealerii autorizati au GM vor incepe updateurile software de luni, 16 noiembrie 2020.

Rechemari pornite si de Hyundai

Hyundai a anuntat o astfel de rechemare in octombrie pentru peste 77.000 de modele electrice Kona comercializate la nivel mondial. Constructorul auto a anuntat ca acestea pot sa se aprinda spontan din cauza unor defecte ale celulelor bateriilor care pot produce scurtcircuit. In Romania, rechemarea a fost activata cu toate ca nu au fost raportate incidente. In informarea transmisa catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) se arata ca este necesar un “update software BMS” pentru ca “unele vehicule pot avea o defectiune interna a bateriei care poate duce la semnalizarea in bord a avariei sau la o posibila degajare de caldura interna”. Proprietarii de Kona EV din Romania afectati de aceasta problema au fost informati prin “scrisori personalizate” care ii anunta pe utilizatori “de aceasta Campanie de Rechemare cu indicatia de a se prezenta la cel mai apropiat Atelier Hyundai din Reteaua autorizata Hyundai Auto Romania”. Operatiunea de actualizare dureaza jumatate de ora.

Modelele Hyundai Kona EV implicate in aceasta rechemare folosesc tot baterii LG Chem, insa compania a negat orice aspect legat de defecte la baterii. A anuntat, insa, ca lucreaza indeaproape cu constructorul auto coreean pentru identificarea si rezolvarea oricaror probleme.

Articole similare

Apple investește un miliard de dolari în Didi Chuxing

administrator_autopromag

UE vrea să interzică vânzările de mașini pe combustie internă din 2035

Florin Amariei

ZOE și frigul

Leave a Comment