AUTOpro
Generale Green car Stiri

Lansarea modelului Volvo EX90 a fost amânată pentru jumătatea anului 2024

Volvo

Oficialii constructorului suedez de automobile Volvo au anunțat că lansarea pe piață a modelului electric EX90 a fost amânată pentru jumătatea anului viitor.

Cauza amânării este reprezentată de o serie de probleme apărute în procesul de dezvoltare al sistemului software al mașinii.

Producția lui Volvo EX90 va demara în al treilea semestru din 2024

Volvo

Noul Volvo EX90 a fost dezvăluit în noiembrie 2022 ca succesorul electric al lui XC90. Listele de comenzi vor fi deschise în toamna anului curent, așa cum fusese stabilit inițial.

În schimb, lansarea pe piață a SUV-ului cu emisii zero suedez nu va mai avea loc la sfârșit de 2023. Anunțul a fost făcut de CEO-ul mărcii, Jim Rowan. Acesta a precizat că motivul amânării noului model constă în probleme de integrare a programului software al mașinii.

Drept urmare, debutul comercial al noului SUV electric se va produce cel mai probabil la jumătatea anului 2024. În acest fel, inginerii suedezi vor avea timp suficient pentru a rezolva această problemă.

Noul Volvo EX90 este construit pe arhitectura SPA2. Este vorba despre aceeași platformă folosită și de modelul Polestar 3. SUV-ul scandinav va fi disponibil în momentul lansării cu două motoare electrice, de 408 și 517 CP. Acestea vor fi alimentate de o baterie de 111 kWh, care vor asigura o autonomie de 600 de kilometri.

Comenzile pentru noul Volvo EX90 vor fi deschise în toamnă, conform planului. Producția ar putea demara abia în cel de-al treilea trimestru din 2024.

Sursa: Volvo via InsideEVs

Articole similare

Cum a decurs prima zi a concursului “Cel mai 4 x 4”

Filip Sîrbu

Peugeot a prezentat versiunea actualizată a subcompactei 208: versiune electrică cu 400 km autonomie

Mihai Morcovescu

Slow Train Through Spain: A Narrow-gauge Ride Through España Verde

Mihai Predescu