AUTOpro
Generale Stiri

BMW a demarat producția noii generații Seria 5 la uzina de la Dingolfing

BMW

Reprezentanții producătorului german de automobile BMW au anunțat că a fost demarată în mod oficial producția celei de-a opta generații a modelului din clasa executive Seria 5.

Acesta este oferit pentru prima dată în istorie și în versiuni electrice, denumite i5.

Noul BMW Seria 5 va fi produs la uzina din Dingolfing

BMW

Noul BMW Seria 5 a fost dezvăluit în urmă cu două luni, iar acum a fost introdus oficial în producția de serie la uzina din Dingolfing (Germania). Această linie de asamblare, care în 2023 sărbătoreşte 50 de ani de existență, va produce, astfel, cel de-al treilea model electric în doi ani, după iX şi i7.

Compania bavareză estimează că ponderea automobilelor cu emisii zero din producţia totală la cea mai mare fabrică europeană a BMW Group va creşte anul viitor la peste 40%.

„BMW i5 şi uzina din Dingolfing sunt exemple perfecte ale modului în care BMW Group se transformă pentru mobilitatea electrică şi dezvoltă fabricile noastre pe drumul către iFACTORY. Mobilitatea electrică este noua normalitate la uzinele noastre din întreaga lume. Între 2021 şi 2024 vom integra în total 15 automobile electrice în reţeaua noastră de producţie”, a declarat Milan Nedeljković, membru în Consiliul de Administraţie al BMW AG.

Oficialii mărcii din Munchen spun că, anul trecut, 282.000 de automobile au ieşit de pe linia de asamblare de la Dingolfing. În 2023, odată cu startul producţiei pentru Seria 5 Touring şi a noului M5, se aşteaptă ca volumul să crească la peste 300.000 de unități.

Uzina din Dingolfing este cea mai mare pe care compania bavareză o deține în Europa. Zilnic, peste 1.500 de modele Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7 şi Seria 8, precum şi noul iX părăsesc linia de asamblare.

Noul BMW Seria 5 costă în România de la aproape 59.000 de euro

Pe piața din România, noua iterație Seria 5 este comercializată deocamdată în patru versiuni de motorizare. Modelul entry-level 520i folosește un motor pe benzină de 2,0 litri mild-hybrid și 208 CP. Fanii diesel au la dispoziție varianta 520d mild-hybrid, care produce 197 CP. Acesta poate fi comandat și cu sistemul de tracțiune integrală xDrive.

Așa cum spuneam, pentru prima dată în istorie, noul Seria 5 primește și versiuni pur electrice. Prima dintre ele, i5 eDrive 40, oferă 340 CP, iar versiunea de top, i5 M60 xDrive, care folosește două motoare electrice, livrează 601 CP.

Cea de-a opta generație BMW Seria 5 are în România un preț de pornire de 58.965 deeuro.

Sursa: BMW

Articole similare

10 Spectacular and Scenic Running Trails in France – Paris

Mihai Predescu

Noul Ford Transit Connect: sistem de propulsie plug-in hybrid de 150 CP cu autonomie electrică de 110 km

Mihai Morcovescu

Ford reușește să învingă GM în lupta privind publicitatea virală

Florin Amariei