AUTOpro
Generale Green car Hybrid Plug-in Hybrid Stiri

Mazda MX-5 Miata: noua generație va fi lansată în 2026 și va fi electrificată

Japonezii de la Mazda au confirmat că MX-5 Miata va avea o nouă generație, iar aceasta va fi lansată sub forma unui model electrificat.

Deocamdată, nu se știe ce nivel de electrificare va primi – hibrid, plug-in hybrid sau 100% electric – însă se știe că viitoarea iterație își va face debutul în 2026.

Mazda MX-5 Miata va primi cel mai probabil un sistem de propulsie hibrid

Mazda

Constructorul nipon și-a prezentat în toamna anului trecut noua strategie pe termen mediu prilej cu care a anunțat că își propune ca modelele sale cu zero emisii să reprezinte 40% din totalul vânzărilor globale până în anul 2030.

Acum, la mai bine de jumătate de an distanță, cei de la Mazda au confirmat oficial că pregătesc o nouă generație pentru MX-5 Miata. Aceasta va fi lansată în 2026 și va fi electrificată.

Această informație a apărut pentru prima dată în 2019, însă la acel moment nu era clar dacă va fi vorba despre un automobil complet electric sau despre unul hibrid. Potrivit publicației Electrek, cel mai probabil noua MX-5 Miata va fi mai degrabă un hibrid convențional sau unul cu încărcare la priză decât unui complet electric.

Pentru moment, nu există informații despre viitorul roadster. Mazda a precizat doar că va colabora cu Rohm Semiconductor pentru a dezvolta motoare electrice și cu Envision AESC pentru baterii.

Reprezentanții companiei spun că MX-5 Miata va rămâne o mașină la fel de ușoară ca și până acum, adică undeva în jurul valorii de 1.000 de kilograme. Spre comparație, modelul electric original Tesla Roadster, care folosea fibră de carbon, cântărea circa 1.270 de kilograme.

De aceea, sarcina inginerilor de la Mazda va fi destul de dificilă ținând cont de greutatea bateriilor cre alimentează vehiculele electrice.

Sursa: Electrek

Articole similare

Geely a lansat brandul Ji Yue și primul model produs sub noua marcă, botezat 01

Mihai Morcovescu

CES 2023: Lamborghini Miura – „Best of Show” la Concursul de Eleganță de la Sinaia

Mihai Morcovescu

Renault Mégane Sedan: impunător cu un design elegant

Andrada Arsenie