AUTOpro
Generale Stiri

BMW confirmă că viitorul M5 Touring va fi lansat în cursul anului 2024

BMW

Divizia de performanță BMW M tocmai a anunțat în mod oficial că modelul M5 va primi o nouă generație. Mai mult decât atât, compania bavareză a confirmat că va exista și o variantă break M5 Touring.

Debutul ambelor versiuni este programată pentru anul viitor.

Noile BMW M5 și M5 Touring vor primi același sistem de propulsie

BMW

Divizia de performanță a producătorului de automobile german BMW M a dezvăluit noi detalii referitoare la viitoarea generație M5.

Așa cum spuneam, oficialii companiei au confirmat că noua generație M5 va fi disponibilă și într-o versiune de caroserie break, denumită M5 Touring.

Reprezentanții companiei au anunțat că primele teste cu prototipurile M5 Touring vor începe în următoarele zile. Acestea vor avea loc pe drumurile publice din jurul orașului Munchen.

În același timp, prototipurile vor fi testate și pe pista de încercare de la sediul BMW M din Garching. Aplicarea integrată a tuturor sistemelor de propulsie și suspensie vor fi testate apoi legendarul circuit Nordschleife din Nürburgring.

Scopul este acela de a asigura un echilibru perfect între performanța sportivă pe circuit și un nivel de confort ridicat pentru condusul în fiecare zi și pe distanțe lungi.

Din punct de vedere tehnic, atât versiunea sedan M5, cât și cea break M5 Touring vor primi același nou sistem de propulsie, „parțial electrificat”.

Primul BMW M5 Touring a debutat în anul 1992, bazat pe cea de-a doua generație M5. Cincisprezece ani mai târziu a fost introdusă și o versiune Touring pe cea de-a patra generație M5.

Motoare cu 6, 8 și 10 cilindri, tehnologia M TwinPower Turbo și caracteristici de mare turație, sistemul de frânare compus cu frâne ceramice M Carbon și tracțiune integrală M xDrive sunt doar câteva dintre reperele tehnologice ale viitorului M5.

Debutul noului BMW M5 Touring este programat pentru anul 2024.

Sursa: BMW

Articole similare

ACAROM: creștere de 45% pentru piața auto din România. Dacia, lider incontestabil și în februarie

Mihai Morcovescu

Convergența, următorul pas în evoluția securității fizice şi informatice

administrator_autopromag

Divizia Ford Pro a câștigat două premii importante pentru vehiculele comerciale ușoare (VIDEO)

Mihai Morcovescu