AUTOpro
Generale Green car Stiri

„Revoluția” Alpine: șapte modele electrice noi până în 2030

Producătorul francez de automobile Alpine și-a prezentat noua strategie de electrificare. Cel mai important obiectiv pe care compania din Hexagon l-a fixat pentru următorii ani îl reprezintă lansarea a nu mai puțin de șapte modele electrice noi până la finalul acestui deceniu.

De asemenea, Alpine a anunțat că anul viitor va intra și în Campionatul Mondial de Anduranță cu prototipul A424_β.

Alpine va deveni neutră la carbon în 2030

Alpine

Compania franceză va construi o nouă platformă de înaltă performanță dedicată vehiculelor electrice. Denumită APP (Alpine Performance Platform), aceasta va fi folosită și de viitoarele sale mașini sport 100% electrice.

Francezii nu au oferit detalii despre viitoarele modele cu emisii zero, însă au publicat o imagine-teaser cu acestea. „Revoluția” mărcii va debuta anul viitor odată cu lansarea noului A290, o versiune sportivă a lui Renault 5 cu sistem de propulsie electrică.

Următorul pas va fi făcut în 2025 când va fi lansat un crossover GT de segment C, care va fi produs în Franța. Anul următor își va face debutul înlocuitorul electric al lui A110.

Acesta va primi și o versiune roadster spre sfârșitul deceniului. Vor urma o electrică sport cu patru locuri, care poartă numele de cod A310. Aceste modele vor fi dezvoltate pe arhitectura APP.

Ultimele pe listă vor fi două SUV-uri de segment D și E. Acestea ar urma să fie rivali direcți pentru modelele Porsche Macan și Cayenne, după cum declara la început de 2023 CEO-ul companiei, Laurent Rossi.

Noua strategie de electrificare prevede ca, în 2027, marca franceză să pătrundă pe noi piețe, inclusiv în SUA.

Nici motorsportul nu va fi uitat. Astfel, echipa de Formula 1 tocmai a anunțat că are un nou partener. Este vorba despre compania Maximum Effort Investments, al cărei co-fondator este celebrul actor canadian Ryan Reynolds.

Mai mult, în 2024, Alpine va intra și în Campionatul Mondial de Anduranță cu prototipul A424_β. Strategia Alpine va fi detaliată în ziua de 26 iunie, în cadrul evenimentului „Alpine Future Tour”.

Sursa: Alpine

Articole similare

EVENIMENT Exclusiv AUTOpro – Interviu cu încă un român de success: Alin Tapalagă, Director General Porsche Inter Auto România

Dan Vardie

Încărcarea wireless rapidă și autonomă a EV-urilor, posibilă la scară largă

Florin Amariei

Polestar 3 – SUV electric cu 515 CP și 910 Nm, 0 – 100 km/h în 4,7 secunde și autonomie de 610 km

Darius Pana