AUTOpro
Generale Green car Stiri

VIDEO: Lancia Pu+Ra HPE, conceptul electric care anunță un model sport ce va debuta în 2024

Constructorul italian de automobile Lancia a prezentat concept electric Pu+Ra HPE, care ne dezvăluie noul limbaj de design al mărcii. Acest prototip prefigurează un model sport de serie complet nou, care își va face debutul în cursul anului viitor.

Evenimentul a avut loc cu ocazia evenimentului intitulat „Emozione Pu+Ra”. Oficialii companiei spun că noul lor concept reprezintă „manifestul mărcii pentru următorul deceniu”. Acesta reprezintă evoluția filozofiei de design tridimensional Pu+Ra Zero, care a fost prezentat în noiembrie 2022. 

„Lancia prezintă Pu+Ra HPE, viziunea mărcii pentru următorul deceniu și duce brandul nostru în era mobilității electrice. Începând cu noua generație Ypsilon, mașinile noastre ale viitorului vor fi inspirate de Pu+Ra HPE”, a declarat Luca Napolitano, CEO-ul Lancia.

Lancia Pu+Ra HPE Concept inaugurează noul limbaj de design al mărcii

Lancia

Conceptul Lancia Pu+Ra HPE este prima mașină din noua eră electrică a celor de la Lancia. Din punct de vedere estetic, acesta este inspirat de designul de mobilier italian datorită colaborării cu compania Cassina.

Noul Pu+Ra HPE reprezintă evoluția naturală a lui Pu+Ra Zero. Prototipul întruchipează principiile noului limbaj de design al mărcii italiene, pur și radical, în care volumele modelelor sunt create prin îmbinarea formelor elementare și iconice precum cercul și triunghiul. În plus, apar și o serie de detalii eclectice.

Caroseria noului concept cu emisii zero este vopsită într-o nuanță specială de verde, denumită Progressive Green. „Progresiv” reprezintă modul în care Lancia privește către viitorul electric și către clienții săi, în timp ce „verde” semnifică valoarea sa în materie de sustenabilitate.

Culoarea exterioară, care are o tentă albăstruie, vine în contrast cu interiorul, care este finisat într-o nuanță aurie. Aceasta este realizată din metal lichid cu pigmenți noi și aduce un omagiu legendarului model Lancia Flaminia Azzurro Vincennes.

Pu+Ra HPE Concept este primul automobil echipat cu interfața virtuală SALA

Denumirea conceptului Pu+Ra HPE are dublă semnificație. „Pu+Ra” se referă la noul limbaj de design al Lanciei, în timp ce „HPE” este acronimul de la High Performance Electric. Acesta a fost folosit pentru prima dată în anii 1970 pe modelul Lancia Beta și a reprezentat un simbol al sportivității și practicii.

În același timp, italienii spun că au conceput un vehicul complet electric care poate parcurge peste 700 de kilometri cu un singur plin de baterie. De asemenea, acesta oferă un timp de încărcare de aproape 10 minute și se laudă cu un consum de energie mai mic de 10 kWh la fiecare 100 de kilometri.

Noul Pu+Ra HPE Concept este primul automobil echipat cu SALA, o interfață virtuală pe care o vom regăsi și pe noua generație Ypsilon. Astfel, Lancia va fi primul brand deținut de Stellantis care va adopta tehnologiile Chameleon și TAPE (Tailored Predictive Experience).

Acestea centralizează funcțiile audio, controlul instalației de climatizare și iluminarea ambientală, permițând adaptarea interiorului prin simpla apăsare a unui buton sau prin comandă vocală. În plus, emblemele Lancia de pe fețele ușilor reprezintă o expresie a noii identități vizuale a mărcii peninsulare.

Sursa: Lancia

Articole similare

VIDEO: Tesla anunță că a atins pragul de 4.000.000 de mașini produse

Mihai Morcovescu

Asociaţia Industriei Auto Germane: piaţa auto europeană va scădea cu 25%

Robert Stan

Noul McLaren Artura primește pneuri smart „Cyber Tyre” de la Pirelli

Florin Amariei