AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Noua generație Mitsubishi Colt va fi dezvăluită în data de 8 iunie

Reprezentanții constructorului japonez de automobile Mitsubishi au anunțat în mod oficial că noua generație Colt va fi lansată în data de 8 iunie. Astfel, modelul de clasă subcompactă va reveni pe piața europeană după o absență de aproape zece ani cu trei sisteme de propulsie.

Între acestea își va face loc și o motorizare hibridă, care va fi preluată de la Renault Clio E-Tech, model cu care va împărtăși platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Noul Mitsubishi Colt va fi construit pe aceeași platformă ca Renault Clio

Mitsubishi

După o pauză de un deceniu, numele Colt va reveni în portofoliul Mitsubishi după ce niponii au confirmat că vor lansa un model nou în segmentul B. Noul model va lua locul actualului Space Star, care se află pe piață din anul 2012. Deși a primit facelift-uri în 2016 și în 2020, acesta este, în esență, aceeași generație de la bun început.

Acum, însă, cei de la Mitsubishi se pregătesc să lanseze noua generație popularului Colt, care a fost comercializat în Europa până în 2014, când a fost înlocuit de Space Star.

Confirmată în vara anului trecut, noua generație Colt va fi din punct de vedere estetic aproape identic cu „fratele” său francez Renault Clio, așa cum este și cazul noului ASX, care este copia fidelă a lui Captur.

Pentru început, noul Mitsubishi Colt va fi disponibil în trei versiuni de motorizare. Modelul entry-level va fi echipat cu un benzinar cu 3 cilindri aspirat natural de 1,0 litru, care va dezvolta 67 CP. Acesta va fi asociat unei cutii de viteze manuală cu 5 trepte.

Al doilea motor va avea fi tot o unitate pe benzină cu 3 cilindri de 1,0 litru turbo, care va oferi 91 CP și va fi cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte.

Vârful de gamă va fi echipat cu un sistem hibrid, care se regăsește și pe Renault Clio E-Tech (foto, sus). Acesta va fi alcătuit dintr-un propulsor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice și va fi alimentat de o baterie de 1,2 kWh. Puterea combinată va fi de 143 CP, iar transmisia va fi una automată multimodală.

Cum spuneam, noua generație Mitsubishi Colt va fi dezvăluită oficial în data de 8 iunie, în cadrul unui eveniment ce va fi difuzat în mediul online. Modelul va fi produs la uzina Renault din Bursa (Turcia), iar livrările vor demara în toamnă.

Sursa: Mitsubishi via Motor1

Articole similare

Opel și-a prezentat noua siglă. Primul model cu noul logo va debuta în 2024 (cu video)

Mihai Morcovescu

Kia Sorento, premiată la WWCOTY 2021

Florin Amariei

Tata Motors va inaugura în 2026 o fabrică de baterii pentru vehiculele electrice în Marea Britanie.

Mihai Morcovescu