AUTOpro
Hybrid Generale Stiri

Hyundai a publicat noi detalii despre a doua generație Kona: motorizări termice și hibride cu până la 198 CP

Hyundai

Hyundai a dezvăluit la sfârșitul anului trecut cea de-a doua generație a modelului Kona, publicând atunci doar câteva imagini și nici o specificație tehnică. Acum, însă, producătorul sud-coreean de automobile revine cu o galerie foto extinsă și mai ales cu detalii în premieră despre motorizările viitorului crossover.

Aceste informații se referă la versiunea ce va fi comercializată pe piața din Coreea de Sud. Informațiile despre versiunea care va fi comercializată la nivel global, inclusiv în România, precum și despre cea complet electrică vor fi făcute cunoscute în cursul lunii martie.

Noul Hyundai Kona va avea două motorizări termice și una hibrid

Hyundai

Astfel, în ceea ce privește motorizările viitorului Hyundai Kona, pe piața sud-coreeană vor fi disponibile un motor aspirat pe benzină de 2,0 litri, care dezvoltă 149 CP și 180 Nm de cuplu. Acesta este conectat la o transmisie CVT.

A doua opțiune pentru clienții coreeni va fi un propulsor turbo de 1.6 T-GDi, care oferă 198 CP și 265 Nm. În acest caz, vorbim despre o cutie de viteze automată cu 8 trepte.

Versiunea Kona Hybrid 2023 pentru Coreea de Sud va beneficia de același sistem de propulsie de pe generația precedentă. Ansamblul combină un motor de 1.6 GDi și unul electric și dezvoltă în total o putere maximă de 141 CP și 265 Nm. Transmisia va fi automată cu 6 rapoarte și dublu-ambreiaj.

În același timp, noul Kona va fi mai mare comparativ cu modelul pe care îl înlocuiește. Astfel, modelul va avea 4.355 mm în lungime (+ 150 mm) și 1.825 mm în lățime (+ 25 de mm), la un ampatament de 2.660 mm (+ 60 mm).

Aceste dimensiuni se traduc printr-un spațiu interior mai generos, de care se vor bucura mai ales pasagerii din spate, care vor avea cu cu 77 mm mai mult spațiu la picioare și cu 11 mm mai mult la nivelul capului. În ceea ce privește spațiul destinat bagajelor, oficialii Hyundai au anunțat doar volumul portbagajului în configurația cu scaunele rabatate: 723 de litri.

Printre dotările pe care le va oferi noul Hyundai Kona se numără scaune cu memorie, mai multe porturi de încărcare pentru telefonul mobil, inclusiv cea wireless, Digital Key 2 Touch cu tehnologie NFC specifică telefoanelor/ ceasurilor și actualizări de tip „over-the-air”.

Sursa: Hyundai

Articole similare

Euro 7: Parlamentul European a aprobat noile norme de poluare. Acestea vor intra în vigoare în 2026

Mihai Morcovescu

Ultimul model Volkswagen termic își va face debutul în 2026

Mihai Morcovescu

Renault Kardian este numele noului SUV al francezilor. Debutul va avea loc pe 25 octombrie (cu video)

Mihai Morcovescu