AUTOpro
Hybrid Generale Stiri

Noua Dacia Jogger Hybrid costă în România de la 23.750 de euro. Ce dotări oferă în standard modelul autohton?

Dacia Jogger Hybrid

Noua Dacia Jogger Hybrid poate fi comandată pe piața din România. Noua versiune a fost introdusă în configuratorul online de pe site-ul oficial al producătorului autohton unde am aflat că versiunea de bază Expression, cu 5 locuri, are un preț de pornire de 23.750 euro.

În același timp, au fost făcute publice și primele informații tehnice, care până acum nu erau cunoscute. Primele livrări sunt planificate pentru luna martie. Beneficiind de expertiza Renault Group și fabricat în România, la uzina de la Mioveni, Jogger este primul model Dacia echipat cu tehnologie hibridă, contribuind astfel la electrificarea gamei.

Dacia Jogger Hybrid poate fi deja comandată

Dacia Jogger Hybrid

La jumătatea lui decembrie Dacia anunțase că listele de comenzi pentru noul Jogger Hybrid vor fi deschise în cursul acestei luni, dar fără să ofere o dată exactă.

Producătorul de automobile din Mioveni le-a pregătit clienților din țara noastră o surpriză pentru începutul acestui an, anunțând prețurile pentru noua versiune hibridă a modelului Jogger.

Versiunea de bază Jogger Essential nu poate fi comandată în varianta echipată cu noul sistem de propulsie hibrid, nici în configurația cu 5 locuri și nici în cea cu 7 locuri.

Cel mai ieftin nivel de echipare al noii Dacia Jogger Hybrid este Expression, în varianta cu 5 locuri. Modelul costă de la 23.750 de euro. Versiunea cu 7 locuri costă cu 900 de euro mai mult, ajungând, astfel, la 24.650 de euro.

Cel mai accesibil Jogger Hybrid este echipat în standard cu aer condiționat manual, pilot automat, faruri eco-LED, tapițerie din material textil, bare modulabile pe plafon și sistem multimedia cu ecran de 8 inch și 4 difuzoare.

Lista cu sisteme de siguranță cuprinde frânare de urgență automată (interurban), asistență la frânarea de urgență, cruise control și asistență la parcarea cu spatele.

Noua Jogger Hybrid promite un consum mixt de 4,8 litri/100 km

Dacia Jogger Hybrid

Următorul nivel de echipare este Extreme în versiunea cu 5 locuri, care are un preț de start de 24.600 de euro. Clienții care vor alege configurația cu 7 locuri vor plăti 25.500 de euro.

Ca dotări, în plus față de Expression, această versiune vine cu sistem de climatizare automată, card de acces, cameră video pentru marșarier și jante de 16 inch din aliaj finisate în negru. Versiunea de top Extreme+ nu poate fi comandată cu sistemul hibrid.

Sistemul de propulsie hibrid al noii Dacia Jogger Hybrid este alcătuit dintr-un motor pe benzină de 1,6 litri și două electrice. Ansamblul dezvoltă o putere maximă de 140 CP și 148 Nm de cuplu. Acesta este conectat la o transmisie automată E-Tech cu 15 moduri și 8 rapoarte: 6 pentru motorul termic și 2 pentru unitatea electrică. În plus, există câte o treaptă pentru punctul mort.

Cu aceste resurse, Dacia Jogger Hybrid poate atinge o viteză de vârf de 167 km/h și promite un consum mixt de 4,8 litri/100 km. Nivelul de emisii medii anunțat este de 108 g/km.

Sursa: Dacia

Articole similare

Taxiurile aeriene, introduse de Geely în China

Florin Amariei

O nouă baterie stil top de hârtie poate da lovitura în EV

Filip Sîrbu

227.000 de autoturisme Volkswagen și Porsche, vizate de un „recall”

Robert Stan