AUTOpro
Generale Green car Stiri

Chinezii de la Leapmotor vor debuta în toamnă în Europa. Două modele vor ajunge și în România

La un an după ce a cumpărat acțiuni la Leapmotor, gigantul auto european Stellantis a anunțat că va aduce compania chineză pe piața din Europa.

Începând din toamna acestui an, marca asiatică va comercializa pe Bătrânul Continent mai multe modele electrice accesibile. Două dintre acestea vor ajunge și în România.

Leapmotor T03 și C10 vor fi disponibile din toamnă și în România

Leapmotor

Asemenea altor constructori europeni, Grupul Stellantis s-a arătat preocupat în legătură cu concurența mărcilor din China, care pot construi vehicule electrice la același preț cu cele cu motoare termice.

În acest context, gigantul auto condus de Carlos Tavares a considerat că una dintre modalitățile prin care poate concura cu producătorii chinezi este să vândă mașini produse de aceștia. Astfel, anul trecut, Stellantis a plătit 1,5 miliarde de euro pentru a achiziționa o participație de 21% la compania Leapmotor.

Acum, gigantul auto cu sediul la Amsterdam va aduce Leapmotor în Europa. Planul prevede ca, până în 2028, portofoliul să includă șase modele electrice accesibile (foto sus). Primele două dintre acestea au fost deja anunțate.

Primul dintre acestea este T03, un mic hatchback electric de oraș, care oferă 101 CP și 265 kilometri autonomie. Al doilea se numește C10 și este un SUV de dimensiuni similare cu Tesla Model Y, care oferă 231 CP și o autonomie de 420 kilometri. Modelul T03 ar urma să fie produs în Polonia, în timp ce C10 va fi importat din China.

Reprezentanții Leapmotor au anunțat că cele două automobile vor fi lansate în luna septembrie pe mai multe piețe din Europa, inclusiv în România. Celelalte țări unde acestea vor fi vândute sunt Franța, Italia, Germania, Olanda, Spania, Portugalia și Grecia.

De asemenea, în cel de-al patrulea trimestru al anului curent, T03 și C10 vor ajunge și pe alte piețe, inclusiv Orientul Mijlociu, Africa, India, Asia Pacific și America de Sud.

Sursa: Stellantis

Articole similare

Ford a prezentat oficial noul Focus ST Edition: 280 CP și 420 Nm (VIDEO)

Mihai Morcovescu

De ce a primit Dacia Spring 1 stea la Euro NCAP

Florin Amariei

Informații oficiale despre noul BMW i8