AUTOpro
Industrie Stiri

Ford va produce autoutilitare electrice în Turcia

Ford a anunțat că va produce autoutilitare electrice în Turcia din 2023 sub brandul Ford Otosan.

Următoarea versiune a autoutilitarei (dubei, așa cum o cunoaștem cu toții) Transit proiectată pentru piața europeană va fi produsă din 2023 în Turcia și va avea versiuni complet electrice sau hibrid. Deși trendul este ca electrificarea să acopere orice domeniu automotive, Ford insistă că vor putea fi cumpărate în continuare modele Transit doar pe combustie internă (ICE).

Noile modele Transit vor fi construite de Ford Otosan, o alianță gândită pentru promovarea industriei auto turcești.

Ford Otosan va produce, totodată, și un vehicul comercial pentru Volkswagen.

Constructorul auto american deține o cotă de 15% din piața de autoutilitare din Europa și conduce acest sector comercial de peste 56 de ani.

De remarcat, însă, este faptul că Ford a anunțat recent că toate mașinile sale pentru pasageri de pe bătrânul continent vor fi complet electrice din 2030.

Ford pariază că poate profita din vânzarea de camionete electrice către companiile de livrare care trebuie să reducă emisiile de carbon.

Ford a declarat în februarie că toată gama sa de vehicule comerciale va oferi versiuni hibride complet electrice sau plug-in până în 2024. A spus că se așteaptă ca două treimi din vânzările sale de vehicule comerciale să fie electrificate.

Articole similare

„APAR – următorii 20 de ani”, un eveniment istoric

Filip Sîrbu

Testul de consum în condiții reale de funcționare PSA a câștigat premiul `ECOBEST 2017` și Alexa pentru SEAT este ‘SMARTBEST 2017’

Filip Sîrbu

Honda a lansat noul HR-V. Are trei motoare și este hibrid

Florin Amariei

Leave a Comment