AUTOpro
Stiri Prezentari

Noul Hyundai Kona – primele detalii pentru SUV-ul urban ce va fi disponibil în 4 variante distincte

Noul Hyundai Kona 2023

Hyundai Kona este unul dintre modelele de succes ale constructorului sud-coreean, SUV-ul subcompact fiind apreciat pentru multiplele opțiuni pe partea de propulsie, printre altele. Compania a înțeles că trebuie să continue cu diversitatea de variante disponibile, așa că noul Hyundai Kona este propus în patru versiuni distincte.

Informațiile venite din Coreea de Sud despre noul Hyundai Kona nu sunt detaliate la acest moment. Deocamdată avem imagini care destăinuie noul design exterior, dar și pe cel interior, precum și informații legate de dimensiuni.

Noul Hyundai Kona 2023

Îmbunătățit cu caracterul unic al Kona, noul Hyundai Kona își exprimă cu încredere prezența îndrăzneață și dinamică”, a declarat SangYup Lee, Vicepreședinte Executiv și Șeful Centrului de Design Hyundai. Tot acesta adaugă „Noul Hyundai Kona a evoluat în toate privințele pentru a îmbrățișa o gamă și mai largă de diversitate, pentru a deveni un adevărat susținător al stilului de viață.”

Partea frontală a noului Hyundai Kona inaugurează blocul optic Seamless Horizon Lamp, ce este de tip pixelat la versiunea EV. Totodată, designul zonei frontale contribuie la performanța aerodinamică netedă. În lateral apare o linie pe diagonală ce dă contur întregului vehicul, pentru ca în spate să apară o a doua lampă Seamless Horizon, ce are rolul stopului de frână.

Înăuntru, accentul este pus pe practicalitate, cu un spațiu interior generos, de tip „living space”, în timp ce majoritatea funcțiilor sunt orientate către șofer. Informațiile sunt afișate pe două display-uri cu diagonala de 12,3 inch fiecare, în timp ce personalizarea se face prin intermediul luminilor ambientale.

Ca dimensiuni, noul Hyundai Kona a crescut evident față de generația pe care o înlocuiește. Lungimea totală este acum de 4,355 metri, cu nu mai puțin de 15 cm mai mult decât înainte, lățimea este cu 25 mm mai mare, în timp ce ampatamentul a câștigat 60 mm, cifră ce certifică un spațiu interior mai bun.

Noul Hyundai Kona 2023

Noul Hyundai Kona va veni în versiune pur electrică (EV), cu propulsie full hybrid (HEV), dar nu se renunță nici la variantele cu motoare pe combustie internă. Pentru acestea, sunt oferite două opțiuni, cea „normală”, precum și cea N Line, adică o versiune de performanță.

Rămânem în așteptarea informațiilor complete pentru noul Hyundai Kona, ce se anunță de pe acum un competitor de seamă în segmentul SUV-urilor subcompacte.

Sursa: HyundaiNews.com

Articole similare

Nissan Juke Hybrid – din toamnă în România

Filip Sîrbu

Exclusiv! Cum poti afla costurile reale ale detinerii unui autoturism!

administrator_autopromag

ACAROM: Înmatriculările de mașini noi în România în luna februarie au scăzut cu aproape 9%

Mihai Morcovescu