AUTOpro
Stiri Generale Hybrid

Noua Dacia Jogger Hybrid va putea fi comandată începând cu luna ianuarie 2023

Dacia Jogger Hybrid

Noua Dacia Jogger Hybrid va putea fi comandată începând cu luna ianuarie 2023, potrivit informațiilor oferite de producătorul de automobile de la Mioveni. Primele livrări sunt planificate pentru luna martie. Beneficiind de expertiza Renault Group și fabricat în România, la uzina de la Mioveni, Jogger este primul model Dacia echipat cu tehnologie hibridă, contribuind astfel la electrificarea gamei.

Modelul poartă denumirea Dacia Jogger Hybrid 140 și este echipat cu același sistem de propulsie care se regăsește și pe modele Renault care sunt deja comercializate.

Dacia Jogger Hybrid a fost lansată la Salonul Auto de la Paris

Dacia Jogger Hybrid

Potrivit Dacia, noua versiune se adresează clienților care caută un automobil spațios și polivalent, adaptat pentru o utilizare urbană, dar și pentru activități în aer liber. Mașina oferă o tehnologie modernă, care asigură un demaraj sistematic în modul pur electric și un cuplu motor disponibil imediat, care permite accelerări energice.

Constructorul autohton a lansat în urmă cu aproximativ un an modelul Jogger, iar de atunci au fost înregistrate 83.000 de comenzi și peste 51.000 de înmatriculări în întreaga lume. Două treimi dintre clienți au ales versiunea echipată cu motor dual-combustibil benzină-GPL, și anume ECO-G 100.

Potrivit oficialilor companiei, modelul a fost plasat pe poziția a doua în clasamentul celor mai vândute modele de segment C (exceptând clasa SUV) către persoane fizice din Europa. 

Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, Jogger a primit și o motorizare hibridă, care este alcătuită dintr-un motor de 1,6 litri și 90 CP, care lucrează împreună cu două unități electrice (un motor de 50 CP și un demaror/generator de înaltă tensiune).

Dacia Jogger Hybrid oferă 140 CP și o autonomie de 1.400 km

Ansamblul oferă o putere combinată de 140 CP și vine în compania unei transmisii automate electrificate. Acesta are 4 trepte dedicate blocului termic și alte 2 celui electric. Această tehnologie combinată este posibilă datorită absenței ambreiajului.

Sistemul de propulsie hibrid este alimentat de o baterie cu o capacitate de 1,2 kWh, care are o garanție de 8 ani sau 160.000 km. Transmisia are un mod B care amplifică frânarea regenerativă și sporește eficiența frânei de motor. Cu aceste resurse, Dacia Jogger Hybrid 140 va oferi o autonomie de până la 1.400 de kilometri în ciclu mixt WLTP.

În același timp, în ciclu urban (fără schimbarea stilului de condus) consumul de carburant va fi cu 40% mai mic comparativ cu un motor termic echivalent. Mașina poate rula în oraș în modul 100% electric până la 80% din timp. De asemenea, nivelul de emisii este de CO 2 de la 108 g/km. 

Noua Dacia Jogger Hybrid 140 va putea fi comandată într-o nuanță exterioară nouă, care se numește Gri Schiste. Paleta de culori include alte 6 nuanțe.

Potrivit Dacia, listele de comenzi pentru noul Jogger Hybrid vor fi deschise în luna ianuarie 2023, iar primele exemplare vor ajunge în showroom-uri în luna martie. Pe piața din Franța, noua Dacia Jogger Hybrid 140 va avea un preț de pornire de 24.600 de euro, fiind cea mai accesibilă mașină de familie cu motorizare hibrid.

Sursa: Dacia

Articole similare

Ineos Grenadier Quartermaster alimentat cu hidrogen: prima fotografie. Debutul, pe 13 iulie

Mihai Morcovescu

Tesla Model 3 primește îmbunătățiri considerabile pentru versiunile Standard și Long Range

Mihai Morcovescu

Noul Opel Grandland 2022 – fără X în nume, dar cu multe noutăți

Florin Amariei