AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Toyota a prezentat cea de-a noua generație a sedanului de clasă medie Camry

Constructorul japonez de automobile Toyota a dezvăluit cea de-a noua generație a sedanului de clasă medie Camry.

Noul model vine cu o gamă de motorizări actualizată, care include acum doar versiuni hibride. Niponii au renunțat la propulsorul V6.

Noua Toyota Camry oferă până la 232 CP

Toyota

Într-o perioadă în care mulți spun că sedanurile pierd tot mai mult la capitolul popularitate, Toyota vinde aproximativ 300.000 de unități Camry pe an. Cea mai bună piață pentru acest model este America de Nord.

Povestea de succes continuă și Camry tocmai a primit o nouă generație. Este vorba despre cea de-a noua iterație a sedanului de segment C. Mai bine spus, avem de-a face cu un facelift major ținând cont de faptul că mașina nu a suferit multe modificări și este bazată pe aceeași platformă TNGA-K.

Noua Camry este disponibilă exclusiv cu motorizări hibride, iar clienții vor avea la dispoziție atât o configurație cu roți motrice față, cât și cu tracțiune integrală. Vor exista patru niveluri de echipare: LE, SE, XLE și XSE.

Din punct de vedere estetic, noua Toyota Camry vine cu o grilă frontală mai mare, faruri LED mai înguste și stopuri LED. Paleta de culori conține două nuanțe noi pentru exterior: Ocean Gem și Heavy Metal.

La interior, regăsim un instrumentar de bord digital de 7,0 inch și un ecran multimedia de 8 inch, care sunt disponibile în standard. Opțional, cele două display-uri se pot comanda în versiuni de 12,3 inch.

Toyota a renunțat la motorul V6

Gaza de motorizări a suferit cele mai multe modificări. Dacă până acum era oferită cu un motor V6, acum, Toyota Camry va fi disponibilă doar în versiuni hibride, care au la bază o unitate de 2,5 litri cu 4 cilindri.

Modelul cu tracțiune pe puntea față sistemul mai include două motoare electrice, ansamblul generând în total 225 CP.  Versiunea AWD adaugă un al treilea motor-generator pe puntea spate, mărind puterea totală la 232 CP.. Ambele variante sunt echipate cu o transmisie de tip eCVT. Capacitatea bateriei Litiu-Ion nu a fost dezvăluită.

Noua generație Toyota Camry își va face debutul comercial în SUA în primăvara anului viitor.

Sursa: Toyota via Motor1

Articole similare

Hyundai mizează pe noul i10 pentru a-și majora cota de piață

administrator_autopromag

Peugeot 2008 facelift își va face debutul oficial pe 4 mai

Mihai Morcovescu

Volkswagen va lansa nouă modele 100% electrice noi până în anul 2026

Mihai Morcovescu