AUTOpro
Generale Green car Hybrid PHEV Stiri

Toyota mizează pe modelele hibride, care sunt mai profitabile decât cele electrice

Oficialii de la Toyota anunță că și-au redus așteptările referitoare la vânzările de modele electrice pentru acest an cu 39%, de la o valoare inițială de 202.000 de unități la doar 123.000.

Aceștia spun că au descoperit că modelele hibride sunt mai profitabile comparativ cu cele cu emisii zero.

Toyota se așteaptă la un profit operațional de 30,15 miliarde de dolari

Toyota continuă să se mențină în top 3 al celor mai mari constructori de automobile din lume. Cu toate acestea, niponii aveau așteptări mari cu privire la portofoliul lor de vehicule electrice. Aceștia preconizau pentru 2023 vânzări de aproximativ 202.000 de unități până la 31 martie 2024.

Obiectivul propus este, însă, greu de atins, astfel că reprezentanții companiei se așteaptă acum să comercializeze în jur de 123.000 de mașini electrice. Acest nou obiectiv a fost anunțat cu ocazia prezentării noului raport financiar al mărcii.

În același timp, cei de la Toyota au descoperit că modelele hibride sunt mai profitabile comparativ cu cele electrice. Tocmai din acest motiv, japonezii se așteaptă să obțină un profit operațional de 30,15 miliarde de dolari, față de 20,1 miliarde de dolari cât se preconizase inițial.

Astfel, până la sfârșitul anului fiscal, adică până la sfârșitul lunii martie 2024, Toyota dorește să vândă 3,6 milioane de modele hibride la nivel mondial față de obiectivul inițial de 3,5 milioane.

În schimb, vânzările de vehicule electrificate – inclusiv electrice, hibrizi, plug-in hybrid și cele pe bază de hidrogen – sunt de așteptat să crească. la 3,9 milioane, cu 42% mai mult decât de anul fiscal precedent. De asemenea, mașinile electrificate vor reprezenta aproximativ 37% din totalul vânzărilor ale japonezilor.

Toyota a obținut în ultimul trimestru fiscal o marjă a profitului operațional de 12,6% la nivel mondial, adică dublu comparativ cu valoarea înregistrată în aceeași perioadă din 2022 (6,1%).

Sursa: Motor1

Articole similare

Walmart se aliază cu Uber și Lyft pentru a livra cumpărăturile

administrator_autopromag

Au început precomenzile pentru noul model Alpine

Filip Sîrbu

Noua Skoda Octavia RS a sosit!