AUTOpro
Generale Stiri

Audi va lansa în 2024 mai multe funcții pe bază de abonament

Producătorul german de automobile Audi a anunțat că în 2024 va introduce un plan de abonamente pentru mai multe dotări opționale pentru modelele sale.

Oficialii mărcii spun că acesta este răspunsul lor la cererile clienților, nicidecum o modalitate de a face mai mulți bani.

Audi oferă și acum o serie de funcții pe bază de abonament

Audi

Nu demult, BMW a încercat să introducă o taxă lunară pentru a debloca și a păstra funcția de încălzire a scaunelor. Ulterior, bavarezii au renunțat la această inițiativă din cauza reacțiilor negative ale publicului.

Acum, a venit rândul celor de la Audi să se gândească la un astfel de plan de abonamente. Până acum, Audi oferea doar câteva funcții pe bază de abonament, dar este pe punctul de a putea oferi mai multe.

Compania din Ingolstadt lucrează deja la o arhitectură nouă, care va fi capabilă să suporte cât mai multe dotări ce vor putea fi deblocate la cerere, contra-cost. Platforma va fi lansată în 2024.

Oliver Hoffman, șeful departamentului tehnologic din cadrul Audi, spune că este vorba despre o adaptare la cerințele clienților, nicidecum o modalitate prin care compania să facă mai mulți bani. Oficialul Audi nu a oferit mai multe detalii referitoare la funcțiile care vor fi disponibile pe bază de abonament.

Acesta recunoaște că a existat o perioadă în care companiile au crezut că funcțiile de abonament ar putea genera mai multe venituri decât vânzarea efectivă de mașini noi. Totuși, Hoffman insistă că decizia de a introduce acest sistem este un răspuns la cererea clienților.

În schimb, el spune că „există o cerere din partea clienților pentru a oferi noi funcții pe mașinile noastre”. „Evident, este vorba și despre un instrument de profit pentru compania noastră. Însă, nu ne gândim la această dezvoltare în primul rând ca o modalitate de a face mai mulți bani”.

Audi spune că abonamentele vor debloca funcții pentru clienți, astfel încât aceștia să nu se plictisească de mașinile lor pe durata utilizării. În plus, nici nu necesită o vizită la service.

În acest moment, clienții Audi pot opta pentru câteva funcții, însă acestea sunt limitate. Spre exemplu, se poate activa o funcție a farurilor Matrix LED prin care se diminuează intensitatea fazei lungi atunci când este traversată o zonă urbană. Abonamentul poate fi făcut pe o lună, șase luni, anual sau chiar pe viață. Acesta din urmă costă 2.325 de euro.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Uzina Mercedes-Benz de la Sebeş va construi motoare pentru automobile electrice începând cu 2024

Mihai Morcovescu

Jeep la rafting

administrator_autopromag

Europa bate pasul pe loc la capitolul stații de încărcare

Filip Sîrbu