AUTOpro
Generale Concept car Green car Stiri

Toyota FT-Se, conceptul care anunță un viitor supercar electric

Japonezii de la Toyota au publicat primele fotografii oficiale cu noul concept FT-Se, care prefigurează un viitor supercar electric.

Prototipul urmează să fie dezvăluit în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia, care va debuta în ultima săptămână din octombrie.

Viitorul supercar electric de serie Toyota va fi dezvoltat de Gazoo Racing

Toyota

Constructorul asiatic nu a divulgat prea multe detalii despre noul concept FT-Se. Singura informație se referă la faptul că viitorul supercar cu emisii zero de serie va fi dezvoltat de specialiștii de la Gazoo Racing (GR), divizia de performanță a celor de la Toyota.

Noul concept-car va fi prezentat cu ocazia Salonului de Mobilitate din Japonia, care va debuta pe 26 octombrie. Până atunci, japonezii au publicat două fotografii, care dezvăluie câteva detalii estetice de exterior, în special la partea din spate.

Mașina nu seamănă cu nici un alt model sport din actualul portofoliu al japonezilor, nici cu GR 86, nici cu noua Supra. În schimb, pare a fi o evoluție a conceptului Sports EV.

Caroseria adoptă un design foarte agresiv și aerodinamic, cu o grilă lată și un difuzor de aer supradimensionat, finisat în negru. De asemenea, conceptul a primit stopuri LED foarte subțiri, care se întind de-a lungul celor două aripioare verticale montate pe ambele extremități ale părții posterioare. În plus, se observă logo-ul GR de pe eleronul spate.

La interior se poate vedea un volan de tip manșă, un instrumentar de bord digital și două ecrane suplimentare verticale, unul multimedia în dreapta volanului, iar altul în stânga. Nu în ultimul rând, deși nu le putem vedea, Toyota spune că acest concept cu emisii zero este dotat cu genunchiere speciale pentru a-i proteja pe ocupanții mașinii de forțele G în timpul condusului.

Totodată, Toyota a publicat două imagini cu un alt concept. Acesta se numește FT-3e (foto, sus) și este un crossover electric. Prototipul prezintă zeci de LED-uri montate în partea interioară a portierelor, care sunt gândite astfel încât să afișeze nivelul de încărcare al bateriei, temperatura în habitaclu ori calitatea aerului din interior.

Sursa: Toyota via Motor1

Articole similare

Mitsubishi ar putea relansa legendarul Pajero în 2027 ca un SUV de lux PHEV

Mihai Morcovescu

Hyundai și KIA creează un nou concept de anvelope de iarnă: lanțuri integrate în roți! (VIDEO)

Noi modele pentru Noua Dacia

Florin Amariei