AUTOpro
Concept car Generale Green car Stiri

Subaru a publicat un teaser cu viitorul concept electric Sport Mobility

Constructorul japonez Subaru a publicat prima imagine-teaser oficială cu noul concept-car Sport Mobility, care anunță un viitor model coupe electric.

Noul prototip va fi prezentat oficial în cadrul Salonului de Mobilitate de la Tokyo.

Subaru Sport Mobility Concept anunță un coupe cu emisii zero

Subaru

Salonul de Mobilitate din Japonia, cunoscut anterior sub numele de Salonul Auto de la Tokyo, își va deschide porțile pentru publicul larg în ziua de 28 octombrie. Până atunci, producătorii au început deja să anunțe ceea vor putea să admire vizitatorii la standurile lor.

Subaru și-a anunțat prezența la centrul expozițional „Tokyo Big Sight” cu noile Solterra, Crosstrek și Layback. De asemenea, va fi expusă o ediție specială Forester. Însă, principalul punct de atracție la standul niponilor va fi noul concept Sport Mobility.

Acesta prefigurează un viitor model coupe electric cu două uși și design retro-futurist și camere video în loc de oglinzi. Japonezii au publicat o primă imagine-teaser cu prototipul lor, care este o reinterpretare modernă a modelului Subaru SVX. Acesta a fost produs între anii 1991 și 1996.

În această fotografie se poate distinge silueta conceptului, dar mai ales partea frontală. Astfel, se pot observa farurile LED subțiri, sigla Subaru iluminată de pe capotă, precum și două elemente, de asemenea iluminate, în forma literei C, situate în partea de sus a parbrizului. Acestea sunt, probabil, legate de sistemele de asistență și de tehnologia de conducere autonomă.

Subaru nu a oferit detaliile tehnice despre noul concept, ci doar faptul că Sport Mobility este electric. Japonezii spun că vehiculul „oferă plăcerea de a conduce oriunde, oricând”, ceea ce ar putea fi un indiciu subtil că mașina ar avea tracțiune integrală. Asta ar implica o configurație cu două motoare electrice.

Sursa: Subaru via Motor

Articole similare

Un judecător din Florida susține că Tesla știa despre defecțiunea sistemului Autopilot (VIDEO)

Waymo a rămas fără CEO

Filip Sîrbu

MéganE Vision – rEvoluția Renault

Gabi Gogiu