AUTOpro
Generale Concept car Green car Stiri

Toyota a prezentat conceptul EPU, care prefigurează un viitor pick-up electric

Producătorul japonez de automobile Toyota va aduce mai multe concepte la Salonul de Mobilitate din Japonia, care își va deschide porțile pe 26 octombrie.

Printre acestea se numără și EPU, care prefigurează un viitor pick-up electric de serie.

Toyota EPU Concept este o camionetă cu emisii zero de dimensiuni medii

Toyota

Constructorul asiatic va prezenta la show-ul automobilistic de la Tokyo o serie de prototipuri, care se vor transforma în modele de serie în următorii ani.

După ce am asistat la prezentarea noului Toyota FT-Se, reprezentanții mărcii au publicat primele fotografii oficiale cu noul concept EPU. Acesta este un pick-up cu emisii zero de dimensiuni medii, care anunță un viitor model de serie.

Niponii anunță că EPU măsoară 5.070 mm în lungime, 1.910 mm în lățime și 1.710 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt menționați 3.350 mm.

Aceste dimensiuni sunt mai degrabă specifice unor camionete mai mici precum Ford Maverick. Conceptul japonezilor are o structură monococă, iar din punct de vedere estetic adoptă un design destul de simplist, dar modern.

Interiorul este futurist și vine, între altele, cu un volan de tip manșă și cu ecrane de mari dimensiuni. Unul este pentru instrumentarul de bord digital, iar celălalt pentru sistemul multimedia. De asemenea, pe display-ul mai mare se observă un panou de comenzi care conține butonul de start/stop, frâna de mână electrică și selectorul pentru cutia de viteze

Deocamdată, cei de la Toyota nu au divulgat detaliile tehnice. Totuși, ținând cont de roțile de off-road, este posibil ca EPU Concept să primească un sistem de propulsie cu două motoare electrice.

Sursa: Toyota via Motor1

Articole similare

GM cumpără Cruise Automation

administrator_autopromag

Al șaptelea concept Skoda Academy: Scala Spider

Dan Damian

Notățile BMW pentru Salonul Auto de la Leipzig