AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla a anunțat că livrările camionetei electrice Cybertruck vor debuta pe 30 noiembrie

Producătorul american de automobile electrice Tesla a anunțat oficial că livrările noului pick-up electric Cybertruck vor demara în data de 30 noiembrie.

Compania condusă de Elon Musk susține că, într-o primă fază, vor fi construite 125.000 de exemplare pe an.

Tesla anunță o capacitate de producție de 125.000 de unități Cybertruck pe an

Tesla

Producția controversatului Tesla Cybertruck trebuia să înceapă în urmă cu trei ani. Însă, din cauza pandemiei de Covid-19, care a declanșat criza mondială de semiconductori, producția a fost amânată în mai multe rânduri.

În urmă cu șase luni, Elon Musk spunea că livrările noului pick-up electric vor începe la sfârșitul trimestrului al treilea. Acum, însă, reprezentanții companiei de peste Ocean au confirmat oficial că livrările noii camionete cu emisii zero vor debuta la sfârșitul lunii viitoare.

Anunțul a fost făcut cu prilejul prezentării rezultatelor financiare ale mărcii pentru al treilea trimestru din 2023. În cadrul prezentării a fost proiectată o fotografie pe care apare mențiunea „livrările vor începe în noiembrie 2023”. Mai exact, primele exemplare de serie vor ajunge la clienți începând cu data de 30 noiembrie.

De altfel, americanii au precizat că Tesla Cybertruck se află în faza de producție-pilot. Uzina „Gigafactory” din statul Texas va putea construi într-o primă fază 125.000 de unități pe an. Ulterior, capacitatea de producție va fi mărită la 250.000 de unități anual. Această cifră este mult sub cea de 500.000 de unități pe care Musk le-a prezis în trecut.

https://twitter.com/JoeTegtmeyer/status/1713938252539781192

Între timp, mai multe exemplare Tesla Cybertruck au fost spionate recent la uzina din Texas. Asta dă de înțeles că în curând vor avea loc primele livrări.

Deocamdată, cei de la Tesla nu au dezvăluit prețul lui Cybertruck. În 2019, atunci când a fost prezentat conceptul Cybertruck, americanii anunțau că modelul lor ar urma să coste în jur de 39.900 de dolari.

Sursa: Tesla via Electrek

Articole similare

Noul Mitsubishi Outlander PHEV destinat pieței din Europa va fi lansat în 2024

Mihai Morcovescu

Dieselul se va reduce de două ori în următorii 7 ani

Dan Vardie

Cea de-a șasea ediție a Galei Premiilor AUTOpro și-a desemnat câștigătorii în prezența unor oaspeți de mare valoare

Darius Pana