AUTOpro
Generale Green car Stiri

Nissan Leaf va fi relansat sub forma unui SUV complet electric

Japonezii de la Nissan pregătesc cea de-a treia generație a hatchback-ului electric Leaf, care va fi relansat sub forma unui SUV cu emisii zero.

Viitorul automobil urmează să-și facă debutul la sfârșitul anului viitor și va adopta un design inspirat de modelul Ariya și de conceptul Chill-Out, dezvăluit în 2021.

Noua generație Nissan Leaf va fi construit în Marea Britanie și va folosi o nouă arhitectură

Nissan

În cursul anului curent s-a vehiculat ideea că Nissan Leaf va fi eliminat din portofoliu pentru a face loc în gamă unui SUV complet nou. Acum, însă, a apărut informația potrivit căreia niponii nu vor mai renunța la modelul lor electric, care va primi o nouă generație.

Mai mult decât atât, viitorul Leaf va fi relansat sub forma unui SUV cu emisii zero. Potrivit unor surse din interiorul companiei, noul model va avea un design inspirat de modelul Ariya și de conceptul Chill-Out, dezvăluit în urmă cu doi ani.

Din punct de vedere tehnic, viitorul model va fi construit pe platforma CMF-EV, care este folosită și de Nissan Ariya și Renault Megane E-Tech. Astfel, noul Leaf va primi pentru prima dată o arhitectură dedicată în locul unei versiuni a unei arhitecturi create special pentru automobilele cu motoare termice.

În același timp, viitoarea generație Leaf va beneficia de baterii dezvoltate de chinezii de la Envision. Acestea vor avea o densitate a energiei mai mare cu 30% comparativ cu cele de pe actualul model.

Noua iterație Nissan Leaf va fi produsă la uzina de la Sunderland (Anglia), unde vor fi produse și versiunile electrice ale lui Juke și Qashqai. Debutul oficial a fost stabilit pentru sfârșitul anului 2024.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Ford a dezvăluit noul SUV electric Explorer, care oferă o autonomie de 500 de kilometri

Mihai Morcovescu

Noul MINI Countryman SE All4: 313 CP și autonomie de 433 de kilometri

Mihai Morcovescu

Opel pregătește un model electric de mici dimensiuni accesibil, care va costa 25.000 de euro

Mihai Morcovescu