AUTOpro
Generale

OFICIAL: Mercedes-Benz anunță că motorul V8 nu va reveni pe modelele AMG C63 și E63

Mercedes-Benz

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz a confirmat în mod oficial că nu va mai oferi motorul V8 pe modelele AMG C63 și E63.

Informația a fost oferită de Michael Schiebe, CEO-ul diviziei de performanță Mercedes-AMG. Astfel, el a infirmat zvonurile potrivit cărora această configurație ar putea fi reintrodusă pe cele două berline de performanță.

Mercedes-Benz va continua să ofere motorizări V8 pe alte modele din gamă

Nu cu multă vreme în urmă, a apărut zvonul potrivit căruia Mercedes-Benz ar putea să ofere din nou celebrul motor V8 în gamele modelelor de performanță AMG C63 și E63. Cu toate acestea, șeful Mercedes-AMG, Michael Schiebe, a infirmat această informație.

Într-un interviu acordat publicației The Drive, acesta a spus că „poate nega definitiv” zvonurile anterioare. Totodată, el a mai precizat că trecerea către motoare mai mici și electrificate reprezintă o decizie normală, având în vedere că rivalii mărcii, precum BMW, lansează modele sport cu motorizări hibride de mic litraj.

Asta înseamnă că AMG C63 va continua să fie oferit cu motorul plug-in hybrid cu 4 cilindri, deși a fost criticat din cauza greutății și complexității sale. De altfel, acesta este și motivul pentru care vânzările modelului au scăzut vertiginos în ultima vreme. De partea cealaltă, viitorul AMG E63 ar urma să primească o configurație electrificată cu 6 cilindri în linie.

Michael Schiebe a mai precizat că motorizările termice se vor regăsi în următorii ani pe noile modele AMG în versiuni electrificate. De altfel, noul Mercedes-AMG GT, noua decapotabilă SL şi sedanul S63 vor continua să fie propulsate de motorizări V8 cât mai mult timp posibil.

De asemenea, având în vedere că ciclul de viață al modelelor Mercedes-Benz este de circa șapte ani, oficialul german a sugerat că V8-urile AMG vor rămâne în ofertă, într-o formă sau alta, până la sfârșitul deceniului, cu excepția celor două modele de performanță.

În altă ordine de idei, planul de electrificare inițiat de cei de la AMG avansează rapid. Astfel, germanii dezvoltă propria platformă dedicată viitoarelor lor vehicule de performanță cu emisii zero. 

Sursa: The Drive

Articole similare

Înlocuitorul lui Alfa Romeo Stelvio va sosi în 2026 și va fi un model pur electric

Mihai Morcovescu

Norvegia: 80% dintre mașinile noi vândute în 2022 au fost complet electrice

Mihai Morcovescu

LEVC L380 este un monovolum electric creat de englezi pe o arhitectură Geely

Mihai Morcovescu