AUTOpro
Generale Concept car Stiri

Mercedes-Benz va aduce la IAA 2023 un concept care anunță un model compact electric

Germanii de la Mercedes-Benz au dezvăluit o primă imagine-teaser cu un viitor concept, pe care îl va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Munchen (IAA 2023).

Noul prototip prefigurează un model compact, care ar urma să aibă și versiune complet electrică.

Mercedes-Benz va aduce la Munchen și versiunea „All-Terrain” a noului E-Class Estate

Mercedes-Benz

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Munchen (IAA) își va deschide porțile în ziua de 5 septembrie. Ca de fiecare dată, cei de la Mercedes-Benz au pregătit două mari surprize fanilor mărcii.

Primul dintre acestea va fi E-Class „All-Terrain”. Este vorba despre o versiune off-road a noii generații E-Class Estate, care va avea o gardă înălțată la sol și elemente specifice unui astfel de vehicul. Break-ul premium din Stuttgart a debutat în urmă cu o lună.

Însă, cel mai așteptat automobil pe care Mercedes-Benz îl va aduce la Munchen va fi un nou concept, care prefigurează un model compact. Compania nu a oferit deocamdată mai multe detalii, dar au precizat că vehiculul „va redefini segmentul entry-level al mărcii” și „o viziune pentru inovație, design și experiență digitală de vârf”.

Se pare că prototipul va avea dimensiunile actualului CLA și va fi dezvoltat pe platforma MMA. Asta înseamnă că va fi oferit atât în versiuni de motorizare termice, cât și într-o versiune complet electrică. Totodată, viitorul concept pare că va avea detalii de iluminare LED care se întind pe părțile frontală și posterioară și chiar pe uși. 

Atât E-Class „All-Terrain”, cât și conceptul vor fi expuse la standul Mercedes-Benz de la IAA 2023. În același timp, este de așteptat ca germanii să aducă la Munchen și celelalte modele din gamă, inclusiv noile EQA și EQB facelift. Salonul auto bavarez va avea loc în perioada 5-10 septembrie.

Sursa: Mercedes-Benz

Articole similare

Estrema Fulminea este un hypercar electric cu 2040 CP ce vine din Italia

Darius Pana

ACAROM: Producția națională de mașini a crescut cu peste 14% în luna octombrie

Mihai Morcovescu

Imagini în exclusivitate de la Salonul Auto de la Detroit

Filip Sîrbu