AUTOpro
Generale Green car Stiri

Peugeot a prezentat versiunea actualizată a subcompactei 208: versiune electrică cu 400 km autonomie

ACEA

Peugeot a publicat imaginile și informațiile oficiale referitoare la noul 208 facelift. Versiunea restilizată a subcompactei franceze a primit o serie de îmbunătățiri estetice și două motorizări hibride.

Din gamă face parte și o versiune pur electrică. Aceasta oferă o autonomie de până la 400 de kilometri.

Peugeot 208 facelift are același gabarit ca modelul anterior

Peugeot

Actuala generație Peugeot 208 a fost lansată pe piață în urmă cu patru ani, iar acum a venit timpul pentru faceliftul de la jumătatea ciclului de viață.

Din punct de vedere vizual, se remarcă noile lumini secundare sub forma colților de leu, care îi conferă modelului un aspect mai sportiv. Francezii au montat, de asemenea, un set de faruri cu o nouă semnătură luminoasă, dar și o grilă restilizată. Aceasta este acum mai lată și prezintă accente în culoarea caroseriei.

Au fost operate modificări și la partea din spate. Astfel, stopurile au o grafică luminoasă nouă, orientată în plan orizontal. Versiunea anterioară avea aceste lumini orientate vertical.

Ca dimensiuni, noul Peugeot 208 facelift a rămas la aceleași cote ca predecesorul său. Astfel, mașina are o lungime de 4.055 mm, o lățime de 1.745 mm și o înălțime de 1.430 mm.

Paleta de culori pentru exterior conține șapte nuanțe, două dintre acestea fiind noi: Agueda Yellow și Selenium Grey. Aspectul exterior este completat de jante cu design nou cu dimensiuni de 16 sau de 17 inch. În momentul lansării, 208 facelift este oferit în trei variante de echipare: Active, Allure și GT.

La interior, cea mai mare noutate o reprezintă display-ul central de 10 inch. Acesta este cu 3 inch mai mare decât cel de pe modelul pre-facelift. Mașina a mai primit și un instrumentar de bord digital de 10 inch, care pe versiunea de top GT are o interfață 3D, precum și iluminare ambientală cu opt culori. Noul sistem Peugeot i-Connect este oferit acum în standard .

Versiune electrică e-208 are o autonomie de 400 km

Din punct de vedere tehnic, Peugeot 208 facelift a primit două motorizări hibride noi: una de 100 CP și cealaltă de 136 CP.

Ansamblul hibrid este format dintr-un motor pe benzină, care este cuplat la o transmisie automată cu 6 trepte. Aceasta integrează o unitate electrică. Cele două variante dispun de un sistem de 48 de volți și sunt mai eficiente cu 15% din punct de vedere al consumului de carburant.

Din gamă face parte acum și o versiune complet electrică. Denumită e-208, aceasta are la bază un propulsor electric de 156 CP, care este alimentat de o baterie de 51 kWh. Autonomia anunțată este de 400 de kilometri în regim WLTP. Repriza de încărcare 20%-80% se realizează în 25 de minute, la o priză de 100 de kW.

Din ofertă mai fac parte și două motorizări pe benzină: PureTech 75 și PureTech 100. Prima are 1,2 litri și 75 CP și o cutie manuală cu 5 trepte, iar cealaltă produce 100 CP și este asociată unei transmisii manuale cu 6 rapoarte.

Deocamdată, cei de la Peugeot nu au comunicat prețurile noului 208 facelift. Livrări vor demara în noiembrie.

Sursa: Peugeot

Articole similare

Trust Motors devine importatorul OPEL pentru România

Dan Vardie

Gigafabrica Tesla din Germania, amanata de serpi care hiberneaza

Florin Amariei

Daimler: Piața chineză se stabilizează

Robert Stan