AUTOpro
Generale Green car Stiri

Peugeot anunță un nou ecran curbat pentru viitorul SUV 3008

Francezii de la Peugeot anunță că viitorul 3008 va primi un nou ecran curbat, care va avea o diagonală de 21 de inch. În același timp, volanul de dimensiuni reduse va primi butoane cu funcție tactilă, iar selectorul transmisiei a dispărut.

Acesta a fost dezvăluit într-un set de fotografii oficiale care ne arată interiorul noului model.

Peugeot 3008 va primi noul ecran Panoramic i-Cockpit

Peugeot

Noul Peugeot 3008 va fi lansat în luna septembrie a anului curent. Potrivit informațiilor disponibile până la această oră, noua generație a SUV-ului francez va fi un model complet electric.

Dincolo de sistemul de propulsie, o altă noutate propusă de viitorul 3008 constă în tehnologia Panoramic i-Cockpit. Este vorba despre un nou ecran curbat cu o diagonală de 21 de inch. La fel ca în cazul modelului anterior, panoul este montat sus pe bord.

Display-ul va integra instrumentarul de bord complet digital și ecranul sistemului de infotainment. Partea centrală a tabloului de bord va găzdui cele 10 butoane denumite i-Toggles.

Acestea se vor regăsi pe consola centrală și vor avea funcție tactilă. În plus, vor putea fi programate pentru a oferi acces rapid la zece dintre funcțiile preferate ale utilizatorului. Astfel, numărul de butoane convenționale a fost redus la minimum. În acest fel, francezii au creat un design minimalist și aerisit al consolei centrale.

În același timp, selectorul transmisiei a dispărut, fiind înlocuit cu butoanele P, R, N și D. Acestea sunt amplasate în partea dreaptă a butonului de Star/Stop de pe bord.

Acest lucru favorizează crearea de spații de depozitare, dar și mărirea zonei de încărcare prin inducție pentru smartphone. În plus, gurile de ventilație din stânga și din centru au fost unite pentru a conferi un aspect unitar și elegant.

Totodată, volanul de dimensiuni mici, în stilul deja consacrat Peugeot, va integra butoane tactile. Nu în ultimul rând, iluminarea ambientală va fi extinsă pe toată lungimea planșei de bord și pe fețele ușilor.

Noua tehnologie Panoramic i-Cockpit va fi introdusă și pe alte modele Peugeot, inclusiv pe noua generație 5008.

Sursa: Peugeot

Articole similare

ECOBEST Challenge 2022, electrified by VinFast – cifre cheie din traficul real și constatări pentru 14 mașini electrice

Darius Pana

Toyota a prezentat cea de-a noua generație a sedanului de clasă medie Camry

Mihai Morcovescu

Gama Renault, împărțită în două categorii de vehicule

Robert Stan