AUTOpro
Generale Green car Stiri

Audi e-tron GT va avea o versiune mai puternică, ce va dezvolta 750 CP

Constructorul german de automobile Audi urmează să introducă o serie de actualizări pentru modelul electric de performanță e-tron GT.

Cea mai mare noutate o va reprezenta o versiune mai puternică RS, care ar putea oferi 750 CP.

Noul Audi e-tron GT va folosi două motoare electrice

Audi

Audi e-tron GT a fost lansat în urmă cu trei ani drept primul model de performanță electric al mărcii din Ingolstadt. Modelul este disponibil acum în două versiuni: e-tron GT quattro și RS e-tron GT. Prima este pusă în mișcare de un sistem de propulsie de 530 CP, în timp ce versiunea mai puternică folosește un motor de 637 CP. Aceasta din urmă realizează sprintul 0-100 km/h în doar 3,3 secunde.

Acum, au apărut informații potrivit cărora producătorul german urmează să lanseze o versiune actualizată a modelului său de performanță cu emisii zero. Potrivit publicației britanice Autocar, acesta ar urma să își facă debutul spre sfârșitul anului 2024.

Noua versiune ar urma să primească un sistem de propulsie format din două motoare, care vor dezvolta împreună 750 CP. Practic, vorbim despre același grup motopropulsor care se regăsește și pe Porsche Taycan Turbo S, care aduce un plus de 113 CP comparativ cu actualul RS e-tron GT. Potrivit sursei citată, bateria va avea aceeași capacitate, adică 95 kWh.

Noul e-tron GT va primi și o serie de actualizări estetice atât la exterior, cât și la interior, care vor fi preluate de pe Q6 E-tron. În plus, va exista un nou sistem multimedia MMI ca acela de pe noul Q6 e-tron.

Sursa: Autocar

Articole similare

Concursul de eleganță de la Pebble Beach a fost amânat pentru 2021

administrator_autopromag

VinFast, primul producător care renunță de anul acesta la motoarele termice

Florin Amariei

Specialiştii Renault România sunt prezenți la Polifest 2014