AUTOpro
Generale Stiri

Suzuki prezintă noua generație Swift, care primește în premieră o motorizare mild-hybrid

Constructorul japonez Suzuki a publicat primele fotografii și informații oficiale referitoare la noua generație a modelului de clasă mică Swift.

Acesta adoptă câteva noutăți de design și, în premieră, o nouă motorizare 1.2 mild-hybrid la 12 volți. Livrările vor debuta pe 13 decembrie

Noul Suzuki Swift debutează pe piața din Japonia

Suzuki

Suzuki Swift a fost lansat pentru prima dată în 2004. De atunci și până în prezent a fost comercializat în peste nouă milioane de unități în 169 de țări. Acum, modelul asiatic a ajuns la cea de-a patra iterație.

Din punct de vedere estetic, noul Swift vine cu o grilă restilizată finisată în negru lucios, lumini diurne cu semnătură luminoasă în forma literei L, aripi evazate și stopuri cu design 3D. De asemenea, clienții vor avea la dispoziție o paletă de culori care include 13 nuanțe, între care două noi: Frontier Blue Pearl Metallic și Cool Yellow Metallic.

Interiorul este la fel de spațios și de ergonomic ca la generația interioară. Stilul interior conectează panoul de bord și ornamentele ușilor pentru a sublinia legătura dintre șofer și mașină. Consola centrală, care este orientată spre șofer găzduiește un ecran multimedia de 9 inch compatibil Apple CarPlay și Android Auto.

Noul Suzuki Swift folosește un motor Z12E de 1,2 litri cu 3 cilindri. Acesta este asistat, în premieră, de un sistem mild-hybrid la 12 volți, care contribuie la reducerea consumului și a emisiilor și la creșterea performanțelor.

Constructorul nu a dezvăluit mai multe detalii tehnice, dar a precizat că unitatea poate fi asociată unei transmisii manuale cu 5 trepte sau transmisii de tip CVT. În plus, este disponibil și sistemul AllGrip Auto.

Noua generație Suzuki Swift va fi comercializată mai întâi pe piața din Japonia începând cu 13 decembrie, pentru modelele CVT și din 17 ianuarie 2024, pentru modelele echipate cu cutia manuală. Ulterior, modelul va fi disponibil și pe alte piețe internaționale.

Sursa: Suzuki

Articole similare

Noul Hyundai Bayon, prezentat oficial. Un crossover SUV modernizat, mai mic decât Kona

Florin Amariei

Tesla va produce anual patru milioane de mașini accesibile până în 2030. Noul Model 2 va sosi până în 2025

Mihai Morcovescu

Alfa Romeo prezintă ediția limitată Super Sport pentru modelele Giulia și Stelvio Quadrifoglio

Mihai Morcovescu