AUTOpro
Generale Green car Stiri

Suzuki și SkyDrive vor construi mașini zburătoare începând din 2024

Producătorul japonez de automobile Suzuki a semnat un parteneriat cu compania SkyDrive pentru dezvoltarea și construirea de vehicule zburătoare începând cu primăvara anului viitor.

Mașinile zburătoare sunt un tip de aeronave care au capacitatea de a decola și de a ateriza pe verticală folosind mai multe rotoare. Acestea sunt destinate de obicei transportului unui număr mic de persoane, în timp ce unele modele sunt echipate și pentru utilizarea pe uscat.

Suzuki va produce vehiculele zburătoare în Japonia

Suzuki

Mașinile zburătoare reprezintă unul dintre segmentele de mobilitate cu cea mai rapidă creștere. Companii precum Toyota și Japan Airlines intră pe acest segment prin start-up-uri care au capacități de dezvoltare.

Anul trecut în martie, Suzuki și SkyDrive au anunțat un parteneriat în acest domeniu. Dacă atunci nu au fost dezvăluite detalii, acum, parteneriatul se va concretiza în producerea unor mașini zburătoare revoluționare.

Potrivit JapanTimes, anunțul vine la o zi după ce start-up-ul nipon a dezvăluit la Paris Airshow un plan pentru schimbarea designului vehiculului său care se află în plin proces de dezvoltare. În acest fel, acesta ar urma să poată transporta trei persoane în loc de două.

Start-up-ul SkyDrive, înființat în 2018 de foști ingineri de la Toyota, va înființa o companiie subsidiară. De partea cealaltă, Suzuki va coopera cu filiala de producție pentru a pregăti începerea producției și va participa inclusiv cu resursele umane.

Vehiculele zburătoare dezvoltate de Suzuki și SkyDrive vor fi echipate cu 12 motoare electrice. Acestea vor avea o lungime de circa 13 metri și o înălțime de 3 metri. În plus, raza maximă de zbor va fi extinsă la aproximativ 15 kilometri față de cei 10 km în momentul de față.

Acestea vor fi capabile să acopere în zbor o distanță de până la 15 kilometri. În același timp, vor putea atinge o viteză maximă de 100 de km/h.

Mașinile zburătoare vor fi produse într-o fabrică deținută de constructor în prefectura Shizuoka (Japonia) începând cu primăvare anului 2024. SkyDrive și-a propus să-și prezinte vehiculele zburătoare la Expoziția Mondială de la Osaka din 2025.

Sursa: Suzuki

Articole similare

Noua generație Renault Zoe: autonomie de 390 km

Dragos Baltateanu

Companiile schimbă reciclarea bateriilor. Se va produce plumb

Florin Amariei

Lynk & Co va ajunge până la final de 2024 și în România

Mihai Morcovescu