AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Suzuki a dezvăluit conceptul care anunță noua generație Swift. Debutul, în 2024

Producătorul japonez de automobile Suzuki a prezentat la Salonul de Mobilitate din Japonia noul concept Swift, care este, în esență, o versiune pre-serie a modelului cu același nume.

Versiunea de producție va adopta un limbaj de design nou și va primi, în premieră, o motorizare „mild-hybrid”.

Noul Suzuki Swift va primi numeroase modificări estetice la exterior și la interior

Suzuki

Actuala generație Suzuki Swift se află pe piață de aproape șapte ani, fiind prezentată la sfârșitul anului 2016. Practic, vorbim despre ciclul mediu de viață al unei mașini, așa că nu este o surpriză că modelul supermini al niponilor este pe cale să primească o nouă iterație.

Cei de la Suzuki au profitat de Salonul de Mobilitate de la Tokyo și au expus conceptul care anunță versiunea de serie, care este planificată să-și facă debutul la început de 2024.

Ca dimensiuni, modelul a rămas în mare la fel. Cea de-a patra generație Swift va măsura 3.860 mm în lungime, 1.695 mm în lățime și 1.500 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.450 mm.

Din punct de vedere estetic există numeroase schimbări. Subcompacta adoptă o grilă frontală mai mică, ceea ce a făcut ca logo-ul să fie repoziționat în partea superioară a spoilerului. De asemenea, farurile LED au o formă și o grafică luminoasă modificate, în timp ce stopurile vin cu un fundal închis.

Mânerele portierelor din spate nu mai sunt montate sus, lângă montantul C, fiind mutate în locul lor obișnuit. Jantele par să fie gata de producție, în timp ce paleta de culori pentru exterior include noua nuanță Frontier Pearl Metallic Blue.

Pentru prima dată va exista o motorizare „mild-hybrid”

La interior, Swift Concept a preluat o mare parte dintre detaliile de pe modelul Baleno. Astfel, regăsim un ecran multimedia de 9 inch, ceasuri de bord analog și comenzi restilizate pentru sistemul de climatizare.

În ceea ce privește gama de motorizări, noul Swift va primi în premieră o versiune „mild-hybrid”, care va fi conectată la o transmisie automată CVT. De asemenea, clienții europeni ar putea opta beneficia de un sistem de propulsie hibrid clasic.

După cum spuneam, noua generație Suzuki Swift va fi lansată la începutul anului 2024. Modelul va ajunge și în Europa, acolo unde ar putea avea succes, mai ales că Ford a eliminat modelul Fiesta, iar Grupul Volkswagen a anunțat că ar putea renunța la Polo, Ibiza și Fabia din cauza normelor de poluare mai stricte.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Accelerarea inovației tehnologice în industria auto prin soluțiile grafice NVIDIA Quadro

Darius Pana

Peugeot 308 – noul leu francez

Florin Amariei

KIA a prezentat noul EV6 facelift: baterie mai mare și actualizări estetice

Mihai Morcovescu