AUTOpro
Stiri

Cum arată un autocamper de lux off-road 6×6 cu preț de peste 1 milion de Euro

Autocamper Action Mobil Global XRS 7400

O rulotă poate fi soluția ideală de a petrece clipe liniștite departe de casă, în locuri mai mult sau mai puțin izolate. Un autocamper cu adevărat capabil în off-road, pe de altă parte, îți dă șansa de a ajunge cu „casa” în cele mai exotice zone din lume.

Pentru cei cu dare de mână, care își doresc să campeze în locații izolate, dar care, în același timp, nu-și doresc să renunțe la un confort suprem, există de acum Action Mobil Global XRS 7400 Leopard.

Acest autocamper de lux are la bază un șasiu MAN TGS 33.510 6×6 BB. Motorul diesel cu capacitatea de 12,4 litri generează 510 CP, dar poate fi aleasă și o versiune mai puternică, cu 630 CP trimiși la toate cele 6 roți.

Lungimea totală a autorulotei este de 10 metri, în timp ce suprastructura ce alcătuiește spațiul de locuit are o lungime de 7,4 metri. Lățimea este de 2,47 metri, în timp ce înălțimea maximă a vehiculului atinge 3,79 metri.

Autocamper rugged la exterior, complet opus la interior

La exterior, Action Mobil Global XRS 7400 Leopard arată pe cât se poate de utilitar, însă odată ce intri înăuntru ești întâmpinat de o atmosferă ce-ți aduce aminte de un apartament de lux.

În autocamper există bucătărie complet echipată, de unde nu lipsește cuptor cu microunde, plită cu inducție cu 4 zone de gătit, frigider de 175 litri și congelator de 150 litri, dar și mașină de spălat rufe cu uscător integrat, cu capacitatea de 7 kg. Toate electrocasnicele sunt de la Miele.

În baie poți alege să separi zona de duș de cea a toaletei printr-o ușă culisantă, în timp ce dormitorul vine cu pat full size, dulapuri încăpătoare și noptieră. Nu lipsesc din autocamper nici televizor cu diagonala de 32 inch și nici un sistem de sunet performant, de la Bose.

Toate echipamentele electrice și electronice sunt alimentate din cele 4 baterii cu circuite separate, ce pot funcționa independent una de cealaltă și care au o capacitate totală de 22 kWh (800Ah). Sunt două invertoare a câte 3,5 kW care transformă curentul continuu generat de panourile solare de pe acoperiș, ce pot produce în peak 1,44 kW.

Autocamper de lux Action Mobil Global XRS 7400

Rezervorul de apă menajeră poate fi standard de 520 de litri, iar opțional de până la 900 de litri. Recipientul de apă uzată (apă gri) este de 160 de litri, în timp ce cel pentru apă murdară (apă neagră) este de 80 litri.

Alte echipamente de confort se referă la încălzirea prin pardoseală, dar și la existența unui modem 4G ce oferă internet prin conexiune Wi-Fi.

Un autocamper precum Action Mobil Global XRS 7400 Leopard este însă complet personalizabil și configurabil după preferințele clientului, de aceea și prețul poate trece lejer de pragul unui milion de Euro.

Sursa: es.Motor1.com

Articole similare

Noile modele Dacia, doar două stele la EuroNCAP

Florin Amariei

Skoda va implementa ChatGPT pe mașinile sale începând cu mijlocul anului 2024 (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Senna și Prost, vedete ale jocului video F1 2019

Robert Stan