AUTOpro
Generale Green car Stiri

Colorado Teardrops The Boulder – rulotă cu baterii de 75 kWh ce sporește autonomia mașinii electrice ce o tractează

Colorado Teardrops The Boulder

Rulotele destinate mașinilor electrice, ba chiar și autorulotele complet electrice, nu reprezintă idei de domeniul fantasticului, ci își pot găsi clienți. Asta încearcă acum să afle unele companii, dacă există într-adevăr piață pentru astfel de vehicule. The Boulder și Semi Home sunt doar două exemple.

Unul dintre motivele pentru care ai putea să-ți dorești o mașină electrică ar putea ține și de protejarea mediului înconjurător. Ba chiar, aceasta ar trebui să fie una dintre prioritățile noastre, ale tuturor. Așa că, iubind natura, îți dorești și să ajungi în mijlocul ei. Doar că atunci când ai o mașină complet electrică inevitabil îți faci griji despre cum o să ajungi departe de civilizație și, poate chiar mai tare, îți vei face gânduri negre despre cum te vei întoarce către cea mai apropiată sursă de energie electrică.

Pentru astfel de cazuri, cei de la Colorado Teardrops vin cu propunerea The Boulder. Aflat deocamdată la stadiul de prototip și încercând să vadă dacă există interes pentru o astfel de rulotă, compania americană ar putea fără probleme să introducă în producția de serie acest vehicul.

The Boulder poate fi soluția ideală pentru camparea în mijlocul pustietății alături de o mașină electrică

Destinată unei familii de 4 persoane – 2 adulți și 2 copii, rulota cu o lungime de 3,7 metri este pregătită să ajungă în locuri greu accesibile, grație gărzii la sol de circa 25 de centimetri.

Dar, cel mai important este că The Boulder integrează în podea o baterie cu capacitatea totală de 75 kWh. Dat fiind faptul că mașina electrică va consuma evident mai mult atunci când tractează această rulotă, ne putem imagina că cei 75 kWh ar putea spori autonomia mașinii cu 200 km, poate și mai mult de atât. Încărcarea acumulatorului rulotei Colorado Teardrops The Boulder se poate face cu până la 60 kW la curent continuu.

Ideea unei astfel de rulote nu este singulară, o altă companie arătând un concept ce are la bază camionul Tesla Semi. Denumit Semi Home, conceptul este un campervan ce ar putea avea o autonomie de până la 800 kilometri și ar trebui să vină inclusiv cu sistemele avansate pentru rularea autonomă ale Tesla.

Tesla Semi Home

Având în vedere că Tesla Semi are o capacitate de tractare de până la 36 de tone, conceperea unui motorhome pe această bază nu ar pune nici cea mai mică problemă nici pe partea de greutate și nici ca spațiu ce poate fi pus la dispoziția utilizatorilor.

Acum, cât de aproape de realitate sunt aceste concepte și prototipuri, depinde doar de cererea din piață. Dacă sunt destui clienți dornici să cumpere astfel de vehicule, atunci oferta se va adapta.

Sursa : InsideEVs.it

Articole similare

Renault 5 Electric: au apărut primele fotografii neoficiale cu viitorul hatchback cu emisii zero

Mihai Morcovescu

Sisteme multimedia moderne pentru modele clasice Porsche

administrator_autopromag

Test drive Citroen C5X PHEV – Exces de țel

Filip Sîrbu