AUTOpro
Stiri

Mitsubishi Colt se întoarce în Europa din 2023

Mitsubishi Colt 2022 teaser

Revenind asupra deciziei de a părăsi piața europeană, aflăm de la Mitsubishi că noua generație a hatchback-ului de clasă mică Colt va fi disponibilă comercial în Europa din 2023.

Ca urmare a vânzărilor tot mai slabe, niponii de la Mitsubishi hotărâseră în 2020 să încheie operațiunile de pe Bătrânul Continent. Au renunțat la idee după ce s-au alăturat Alianței Renault – Nissan, iar acum încearcă să revină cu forțe proaspete pe una dintre cele mai pretențioase și competitive piețe.

La începutul anului curent, Mitsubishi a lansat câteva informații despre gama pe care o are în pregătire, oferind primele detalii legate de noul ASX, ce urmează a fi construit în Spania, în fabrica Renault din Valladolid, pe platforma Captur.

Acum, Mitsubishi ne anunță că are deja în pregătire noua generație Colt, ce se va baza pe actualul Renault Clio. Fabrica de pe porțile căreia Mitsubishi Colt va ieși cu destinația Europa, este cea deținută de Renault în Turcia, la Bursa. Clio este actualmente construit acolo, dar și într-o facilitate din Novo Mesto, Slovenia.

Din imaginea tip teaser pe care japonezii au dat-o publicității, putem observa că diferențele estetice dintre Mitsubishi Colt și modelul a cărei platformă o utilizează, nu sunt mari. O parte frontală redesenată, cu alte blocuri optice, dar aceeași siluetă ușor de recunoscut ca aparținând citadinei de mare succes a partenerilor francezi.

Nu există niciun dubiu că vor fi folosite soluțiile tehnice reunite sub sigla E-TECH de la Renault, mărturie stând inclusiv emblema de pe portiera față a prototipului dezvăluit. Vedem clar acronimul EV, ce relevă faptul că Mitsubishi Colt va fi oferit și în versiuni electrificate, cel mai probabil cu sistemul de propulsie full hybrid de pe Clio.

Printre primele țări unde noul model de segment B va fi vândut inițial, se numără Germania, Franța, Italia și Spania, mai exact piețele unde compania se așteaptă la o profitabilitate sigură.

Deocamdată, acestea sunt singurele informații pe care le avem la dispoziție despre modelul ce revine în gama constructorului nipon după o pauză de circa 8 ani. În 2014, Mitsubishi Colt își încheia cariera de pe Bătrânul Continent, după un parcurs început în 1978.

Sursa: AutoNews.com

Articole similare

PSA cumpără Opel?

Filip Sîrbu

CES 2023: HOLON este un vehicul autonom desenat de Pininfarina ce va intra în producție din 2025

Darius Pana

IAA 2021 – viitorul este plictisitor

Florin Amariei

Leave a Comment