AUTOpro
Romania my love Stiri

Renault a lansat a cincea generație Clio în România

Renault Clio

Cu o întârziere considerabilă față de premiera mondială de la Salonul Auto de la Geneva din aprilie, divizia Renault din România lansează pe piață o nouă generație a unuia dintre cele mai bine vândute modele ale sale, Clio.

Oferta comercială include un preț de bază, cu TVA, de 11,900 de euro şi propune o gamă completă de motorizări alimentate cu benzină – toate noi în gamă – și diesel, a căror putere acoperă o paletă între 65 CP și 130 CP.

Considerat un model iconic datorită succesului comercial excepțional, noul model de segment B este deja una dintre cele mai sigure mașini de oraș testate vreodată de Euro NCAP, primind rating-ul maxim de 5 stele. Performanța este realizată, în special, prin siguranța pasivă sporită și una dintre cele mai cuprinzătoare game de sisteme de asistență la conducere din categorie.

Mai modern, mai atletic, noul model se bazează pe ADN-ul care i-a garantat succesul timp de aproape 30 de ani. Conceput în conformitate cu principiul „evoluție și revoluție”, noul Clio sare un design exterior care a evoluat către o silueta mai matură, în timp ce design-ul interior este complet regândit. În habitaclu, evoluția este ușor de remarcat.

Conform LifeNews.ro, Renault Clio este disponibil în gama reprezentanței din România cu patru niveluri de echipare – Life, Zen, Intens și R.S. Line. Încă de pe nivelul de echipare Life, noul model propune o listă generoasă de echipamente în standard precum faruri LED Pure Vision, sistem activ de frânare de urgență cu detectarea cicliștilor și a pietonilor, sistem de asistență la pornirea din rampă, recunoașterea indicatoarele rutiere (Traffic Sign Recognition), asistență la menținerea benzii de rulare, aprinderea automată a farurilor, apel de urgență la 112, șase airbag-uri, afișaj de bord TFT de 4,2 inchi, banchetă spate rabatabilă 1/3-2/3 cu trei tetiere sau geamuri față acționate electric.

Nivelul de echipare Zen oferă în plus față de Life sistemul Easy Link cu ecran de 7 inchi (compatibil cu Apple Car Play şi Android Auto), oglinzi electrice şi încălzite rabatabile manual, jante de 16 inchi.

În ceea ce privește echiparea Intens, aceasta propune o selecție de materiale de ultimă generație, un „Smart Cockpit” orientat către șofer, o linie a bordului fluidă care subliniază impresia de lățime, cotieră glisantă, ecrane personalizabile, jante din aliaj de 16 inchi, lumini față şi spate „full LED”, acces de tip hands-free și oglinzi rabatabile electric. Acest nivel de echipare este, de asemenea, îmbogățit cu sistem de navigație cu ecran tactil 7 inchi, replicare smartphone, afișaj de bord TFT de 7 inchi, asistent adaptiv pentru fază lungă, frână de parcare electrică cu funcție Auto Hold, sistem Multi-Sense cu 3 moduri de condus (MY SENSE, ECO, SPORT) şi lumini ambientale (8 culori)

Noul Clio RS Line (cunoscut anterior sub denumirea de GT Line) exprimă sportivitatea Renault Sport atât la exterior, cât și la interior. Cu o ofertă mai evoluată și mai bogată, RS Line reprezintă mai mult decât o schimbare de nume pentru versiune, răspunzând așteptărilor numeroșilor clienți care doresc o diferențiere puternică susținută de o siluetă mai dinamică.

Renault Clio

Articole similare

Previziunile APIA pentru piața auto din România în anul 2023

Darius Pana

Hyundai a prezentat o nouă versiune a autocamionului fuel-cell Xcient

Filip Sîrbu

Evija, un nou hypercar Lotus

Robert Stan

Leave a Comment