AUTOpro
Generale Concept car Stiri

Lancia va prezenta în data de 15 aprilie un nou concept complet electric

Reprezentanții constructorului italian de automobile Lancia va dezvălui în ziua de 15 aprilie un concept-car complet electric. Acesta va prefigura un model sport deosebit, în special prin prisma unui acoperiș panoramic inovator, care va avea o formă rotundă.

Anunțul oficial a fost făcut chiar de CEO-ul mărcii, Luca Napolitano, care a mai precizat că producătorul din Peninsulă pregătește o serie de modele noi electrificate.

Conceptul Lancia prefigurează un model sport

Lancia

La sfârșitul lui 2021, oficialii brandului italian anunțau că marca lor și-a propus să producă mai multe modele noi electrificate. În noiembrie 2022, producătorul deținut de grupul Stellantis a prezentat publicului un studiu de design denumit „Pu+Ra Zero”, dar noul concept va fi diferit de acesta.

Primul dintre acestea va fi un automobil sport, care va fi prefigurat de un concept ce urmează să fie prezentat pe 15 aprilie. Momentul mult-așteptat se va produce cu ocazia evenimentului intitulat „Emozione Pu+Ra”. Reprezentanții companiei spun despre acest concept că reprezintă manifestul mărcii pentru următorul deceniu.

„Conceptul Lancia este manifestul mărcii noastre pentru următorii zece ani”, a declarat Luca Napolitano, șeful Lancia. „Este un concept-car 100% electric, care reprezintă evoluția limbajului de design tridimensional Pu+Ra Zero, care a fost prezentat în noiembrie anul trecut. Acest concept este primul vehicul din noua eră și include caracteristici în ceea ce privește designul, sustenabilitatea, tehnologia și electrificarea, care se vor regăsi pe viitoarele noastre modele”, a mai spus acesta.

Până atunci, italienii au dat publicității câteva fotografii cu acest concept cu emisii zero. Într-una dintre acestea se poate observa inovatorul plafon al noului vehicul, care are un look neobișnuit. Această caracteristică elegantă și rafinată amintește de formele geometrice primitive specifice filozofiei Lancia Design.

În același timp, se poate vedea și o porțiune din partea laterală-spate a prototipului. Astfel, se disting aripile spate evazate și cele două portiere alungite, care ne dau de înțeles că noul concept va fi un coupe.

Noul concept prezintă la spate emblematicele stopuri rotunde care amintesc de legendarul model de competiție Lancia Stratos. În plus, se remarcă noua siglă Lancia, care este poziționată între stopuri. Literele au fost concepute cu un font original și distinctiv, inspirat din lumea modei.

În afară de acest detaliu, producătorul a confirmat că viitorul concept va primi un sistem de propulsie pur electric, însă fără să ofere vreun detaliu.

Totodată, potrivit reprezentanților mărcii, anul viitor va fi lansată noua generație Ypsilon. Aceasta va veni atât cu versiuni termice, cât și electrice.

Sursa: Lancia

Articole similare

Mașina anului 2017 și-a desemnat câștigătorul

Filip Sîrbu

Travel Guide for Couples To The Most Beautiful Cities in Europe

Mihai Predescu

Noul BMW Seria 5: dimensiuni mai mari și versiuni electrice i5 cu autonomii de până la 582 km

Mihai Morcovescu