AUTOpro
Green car Stiri

CEO-ul Tesla, Elon Musk, mai bogat decat Bill Gates

Elon Musk, CEO al Tesla si al altor companii tech din SUA, este, in mod oficial, mai bogat decat Bill Gates.

Renumitul antreprenor american de origine sud-africana Elon Musk l-a devansat pe fondatorul Microsoft Bill Gates, devenind al doilea cel mai bogat om de pe planeta, cu o avere totala de 127,9 miliarde de dolari, in clasamentul miliardarilor publicat de Bloomberg.

De la inceputul anului, averea omului de afaceri de 49 de ani a crescut cu 100,3 miliarde de dolari, marcand un plus de 7,2 miliarde de dolari intr-o singura zi prin cresterea cu 6,5% a pretului actiunilor companiei sale de masini electrice Tesla.

Cu o avere estimata de 182 miliarde de dolari, seful Amazon, Jeff Bezos, ramane in fruntea acestui clasament, Bloomberg Billionaires Index.

Pe locul al treilea in acest top al super-bogatilor se afla acum Bill Gates, cu “doar” 127,7 miliarde de dolari. Averea sa ar fi insa semnificativ mai mare daca nu ar fi donat foarte multi bani, noteaza dpa.

Clasamentele cum este si cel realizat de Bloomberg se bazeaza pe informatii publice privind valorile detinute ca actiuni, proprietati imobiliare, obiecte de arta si alte bunuri de lux. In clasamentul Forbes al miliardarilor, Musk se afla pe locul al patrulea, cu 110,5 miliarde de dolari.

Pe langa impactul urias pe care l-a avut asupra succesului Tesla, Elon Musk mai este si directorul general si inginerul sef al SpaceX, arhitect de produs al Tesla, fondatorul The Boring Company, co-fondator al Neuralink si co-fondator al consiliului de administratie al OpenAI.

Primele sale afaceri, insa, nu sunt cele asupra carora isi dedica acum interesul. Musk a co-fondat (impreuna cu fratele lui, Kimbal Musk) Zip2, o companie de software web, care a fost cumparata de Compaq pentru $340 milioane in 1999. Apoi Musk a fondat X.com, o banca online. S-a unit cu Confinity in 2000, care a lansat PayPal. In cele din urma, PayPal a fost cumparat de eBay pentru 1,5 miliarde de dolari.

Pe langa ideile sale practice aplicate in domenii precum automobilele sau calatoriile aerospatiale, Elon Musk este si un adevarat intelegator al trendurilor social media. Mai mult, este printre putinii conducatori de companii si miliardari care nu s-au ferit de expunerea publica “normalizata”. Drept dovada pentru creativitatea aplicata la nivelul produselor comercializate, Tesla are in gama, excluzand Roadster si Semi, patru automobile: S, 3, X si Y.

Tesla Roadster a fost prima masina a companiei si, totodata, prima masina de volum contemporana care a folosit baterii cu celule Li-Ion. Mai mult, a fost si prima masina de productie care avea o autonomie mai mare de 320km. Intre 2008 si 2012, Tesla a vandut mai mult de 2.250 de Roadster in 31 de tari. Tesla a oprit productia Roadster in US in August 2011. Un nou model ar trebui sa apara in 2021.

Articole similare

Volkswagen prezintă noul ID.GTI Concept. Viitorul hot-hatch electric al germanilor va debuta în 2026

Mihai Morcovescu

Hyundai promite actualizări OTA pentru toate modelele Grupului până în 2025

Darius Pana

Tesla este mai valoroasă ca BMW, Musk cel mai bine plătit CEO auto

Filip Sîrbu

Leave a Comment