AUTOpro
Generale Green car Stiri

Faraday Future a demarat producția lui FF 91, primul său model electric de serie

Faraday

Producătorul american de vehicule electrice Faraday Future a anunțat în mod oficial că primul model din portofoliul său, botezat FF 91, a intrat în producția de serie. Compania de peste Ocean a precizat că SUV-ul cu emisii zero va fi asamblat la uzina de la Hanford (California), unde speră să producă până la 10.000 de exemplare pe an.

Modelul electric american va fi comercializat pentru început doar pe piețele din SUA și din China. Ulterior, FF 91 va fi disponibil și pe alte piețe de pe glob. Livrările vor demara în cursul acestei luni.

Faraday Future FF 91 oferă 1.050 CP și o autonomie de peste 600 km

Faraday Future

În 2017, start-up-ul american cu finanțare chineză Faraday Future a pătruns în industria auto cu prototipul denumit FF91. La acel moment reprezentanții companiei anunțau că versiunea de serie va fi un rival puternic pentru modelele Tesla.

Producția SUV-ului electric ar fi trebuit să demareze încă din 2018. Dar, pe fondul dificultăților financiare și a numeroaselor schimbări survenite la nivelul conducerii constructorului californian, debutul producției lui FF 91 a fost amânat în mai multe rânduri.

Acum, însă, americanii au anunțat oficial că producția a început. Pentru a marca acest moment, Faraday Future va organiza la final de aprilie un eveniment dedicat lansării modelului pe piață. Pentru început vor exista două niveluri de echipare. Este vorba despre FF91 Futurist Alliance, care va fi o ediție limitată la 300 de unități, și FF91 Futurist.

Primele unități au fost deja asamblate la uzina din Hanford (California). Pentru început, modelul va fi comercializat în cinci orașe din Statele Unite ale Americii și din China.Conform oficialilor americani, FF91 va fi vândut în New York, Los Angeles, San Francisco, Beijing și Shanghai. Ceva mai târziu, noul FF 91 va fi comercializa și pe alte piețe din lume. Deocamdată, nu se știe dacă va ajunge și în Europa.

Noul FF 91 este dotat cu patru motoare electrice care produc împreună 1.050 CP şi un cuplu de 1.800 Nm. În aceste condiții, FF 91 poate sprinta de la 0 la 100 km/h în doar 2,2 secunde.

SUV-ul electric folosește o baterie dezvoltată în colaborare cu LG Chem, care are o capacitate de 130 kW. Aceasta oferă o autonomie de peste 600 de kilometri conform standardului EPA și poate fi încărcată la 50% în mai puţin de patru ore.

Sursa: Fast Faraday

Articole similare

Michelin părăsește piața din Rusia după 26 de ani

Mihai Morcovescu

Cât consumă acum mașinile plug-in din energia electrică mondială și cum arată estimările pentru viitor

Darius Pana

Care este diferența între încărcătoarele în curent alternativ (AC Chargers) și cele în curent continuu (DC Chargers)?

Filip Sîrbu