AUTOpro
Generale Green car Stiri

SUV-ul electric Faraday Future FF 91 va intra, în sfârșit, în producția de serie în luna martie

Faraday

Oficialii companiei americane Faraday Future au anunțat în mod oficial că vor demara în luna martie producția de serie a primului lor model electric, denumit FF 91. Livrările ar urma să înceapă la sfârșitul lunii aprilie.

Anunțul vine la capătul unei perioade plină de incertitudini, marcată de mai multe amânări cauzate de lipsa de fonduri, dar și de vânzarea sediului start-up-ului în 2020 și de schimbarea conducerii.

Faraday Future FF 91 oferă 1.050 CP și o autonomie de până la 613 kilometri

Faraday

Reprezentanții companiei californiene au anunțat că au reușit să obțină o finanțare de 135 de milioane de dolari, bani care le va permite demararea producției electricului FF 91 la aproape 6 ani după ce a fost dezvăluit în formă de concept-car.

Noul Faraday Future FF 91 vine cu trei motoare electrice, care dezvoltă o putere combinată de 1.050 CP. Cu aceste resurse, SUV-ul american cu emisii zero este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 2,39 secunde.

Automobilul este alimentat de o baterie de 130 de kWh, care, potrivit informațiilor furnizate de companie, va asigura o autonomie de 613 kilometri în regim EPA. De asemenea, SUV-ul electric dispune de funcție de vectorizare a cuplului, de amortizoare semi-adaptive, precum și de direcție integrală.

SUV -ul electric FF 91 vine cu 11 ecrane la interior

În momentul lansării, FF 91 a fi disponibil în două niveluri de echipare, și anume Futurist și Futurist Alliance. Aceasta din urmă va fi produsă într-o serie limitată de cel mult 300 de exemplare.

La interior există nu mai puțin de 11 ecrane, cel mai mare dintre acestea având 27 de inch. De asemenea, clienții vor regăsi la interior și un sistem de recunoaștere facială pentru șofer, dar și pentru fiecare dintre ceilalți pasageri.

Americanii au precizat că producția lui FF 91 va începe în luna martie, iar prețul va fi cuprins între 150.000 și 200.000 de dolari. Primele exemplare vor fi livrate către clienți în luna aprilie.

Sursa: InsideEVs

Articole similare

Daimler va plăti redevențe către Nokia pentru anumite brevete

Florin Amariei

Huawei vinde mașini în China

Florin Amariei

VIDEO: Citroen prezintă un car de război inspirat de modelul clasic 2CV. Acesta apare în filmul „Asterix și Obelix: Regatul de Mijloc”

Mihai Morcovescu