AUTOpro
Industrie Green car

Renault accelerează către electrificarea totală. Dacia rămâne accesibilă!

renault dacia ev 2030

CEO-ul Renault, Luca de Meo, a confirmat că Renault a făcut progrese uriașe, iar electrificarea totală va veni mai repede decât se anticipa. Veștile bune continuă și pentru Dacia: marca nu va avea creșteri de prețuri!

“Pregătim condiţiile pentru ca Renault să fie un brand 100% electric până în 2030”, a transmis Luca de Meo. Așa cum AUTOpro deja v-a informat și online, și în format print, conglomeratul auto francez va lansa Renault 5 și Megane E-Tech. Față de Dacia Spring, aceste modele vor fi produse în Hexagon.

“Compania a reuşit să-şi reducă costurile fixe cu două miliarde de euro pe an, mai repede decât am prevăzut”, a explicat şeful Renault.

În primele 10 luni din 2021, modelul Renault Zoe a fost al treilea cel mai bine vândut vehicul complet electric din Europa, după Model 3 de la Tesla şi ID.3 de la Volkswagen. De asemenea, 15.000 de comenzi pentru Dacia Spring, un model produs în China, au fost făcute în primul semestru din 2021.

Tranziția accelerată a Renault nu este o surpriză, mai ales că, așa cum spune redactorul-șef al AUTOpro, anul 2021 a reprezentat un moment de inflexiune.

După trecerea modelelor Renault în tărâmul EV, Dacia va avea și ea același parcurs. Rămâne, însă, de văzut dacă Logan, Sandero, Jogger și Duster își vor găsi succesul la Mioveni sau vor împrumuta din strategia Spring. Este, însă, încurajator gândul că în următorii 10 ani ne vom putea cumpăra EV-uri cu autonomii decente la preț de ICE-uri.

Articole similare

ACAROM: Piața auto din România a crescut în 2022 cu aproape 7% față de 2021

Mihai Morcovescu

Noua generație Skoda Superb și Kodiak PHEV vor fi lansate în a doua jumătate a anului 2023

Mihai Morcovescu

APIA: Piața auto din România s-a majorat cu aproape 12% față de 2022

Mihai Morcovescu

Leave a Comment