AUTOpro
Industrie Connected Green car

Hyundai pariază pe metamobilitate

hyundai metamobilitate

Curajul sud-coreean nu se oprește la electrificarea totală! Hyundai încearcă acum să creeze o punte între lumea virtuală și cea reală prin stabilirea metamobilității. Iată despre ce este vorba!

În 2021, pasionații de tehnologie și investitorii în descoperiri noi s-au lăsat cuprinși de febra universului paralele virtual. Mai exact, după ce Facebook a anunțat că va investi masiv în acest sector (și deja a pregătit brevete în acest sens!), ideea de metaverse s-a răspândit în piață precum un virus. Acum vine și rândul companiilor autor să-și spună cuvântul.

Hyundai face primul pas în această direcție și anunță că se pregătește pentru a fi un pionier în metamobilitate. Compania auto prefigurează un viitor al umanității care se întrepătrunde cu tărâmul virtual. Acolo ajung și diverse servicii precum cele de mobilitate. Hyundai vrea să fie prezentă și acolo!

Deși pare ceva sofisticat, termenul metaverse a fost prima dată introdus acum mai bine de 3 decenii de Neal Stephenson care a anticipat într-un stil SF contopirea dintre tărâmul fizic și cel virtual. Acest lucru se va întâmpla atât prin realitate virtuală, cât și prin cea augmentată.

Hyundai își dorește ca expertiza pe care deja a acumulat-o în domeniul tehnologiei și roboticii să deservească unui nou succes într-o lume din ce în ce mai digitalizată și automatizată.

Hyundai și metamobilitatea. Cum va funcționa

Acest anunț nu a fost doar o declarație de presă. Compania deja are 3 scenarii pregătite, dupa cum urmează:

  • automobilul poate fi transformat într-un spațiu în care se poate lucra sau într-unul în care te poți relaxa (o viziune deja ușor vizibilă la Ioniq 5);
  • o fabrică smart unde oamenii pot controla de la distanță roboții pentru a desfășura activități (așa cum medicii operează de la distanță acum);
  • dispozitive pentru transportul personal automatizat al persoanelor care au handicap sau pentru cei care vor să mențină distanța socială.

În anii care urmează Hyundai va construi o platformă MoT (MobilityOfThings) care va sta la baza diverselor servicii care vor fi implementate.

Articole similare

Viitoarele modele electrice Ford vor fi echipate cu port de încărcare Tesla începând cu 2025

Mihai Morcovescu

Abarth a publicat un teaser cu primul model de performanță complet electric din istoria mărcii. Acesta va fi dezvăluit pe 22 noiembrie

Mihai Morcovescu

Noul Hyundai Ioniq 6 costă pe piața din România de la aproximativ 63.000 de euro

Mihai Morcovescu

1 comment

aaa 13/09/2022 at 6:30 PM
Reply

Leave a Comment